Йордан Терзийски от ПП: Тежкотоварните автомобили да плащат такси за второкачествените пътища

  • 10 януари 2022 11:52

  • 791
  • 4
Йордан Терзийски от ПП: Тежкотоварните автомобили да плащат такси за второкачествените пътища
© Тв Европа

Проблемът с "Хемус" е финансов и юридически. АПИ, чрез инхаус процедури, е превел над 1 млрд. лв. към "Автомагистрали". Държавата е в патова ситуация. Кой ще носи отговорност за незаконните строежи, попита пред „Европа сутрин“ зам.-председателят на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание и депутат от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски. 

Това е обществен ресурс, няма как да бъде пропилян - има възможност да се узакони нещо, което е незаконно, но и това носи своите опасности. Казусът е сложен, а това е мина за цялата държава, допълни той. 

Регионалният министър: Сключен е договор за озеленяване на„Хемус“, а магистрала няма

"Трябва одит на пътищата, след това да се включат в 4-годишна програма, да се бюджетират и да се преценят приоритетните пътищата. Има пари в бюджета за най-спешните ремонти", допълни депутатът.  Терзийски смята, че трябват качествени ремонти. 

"Всички имаме нужда "Струма" се случи по най-бързия и ефективен начин" коментира още зам.-председателят на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в НС.

ТОЛ системата не може и не трябва да бъде на загуба. В момента има нужда от събираемост на глобите, а тежкотоварните автомобили да заплащат такси за второкачествените пътища. Всички ТИР-ове трябва да се следят, защото има множество случаи на претоварени камиони, които разрушават пътищата. Да си плащат, както го прави всеки един от нас, заяви Йордан Терзийски. 

Последвайте канала на

Novini.bg
791 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ххх

2022.01.10 | 13:12

4
КОГА ДАНЪК МПС ЩЕ СТАНЕ ,ЧЕСТЕН И ПРОПОРЦИОНАЛЕН ,АКО СИ 1 ТОН БИ ТРЯБВАЛО ДА ПЛАЩАШ МАЛКО АКО СИ 30ТОНА ПОВЕЧЕ ,СЕГА НЕ Е ТАКА
ne

2022.01.10 | 13:08

3
prestapnik vie ste edinstvenata darjava vav evropa kadeto se plashtat vtorostepenni patishta a po ciala evropa horata plashtat samo magistrali.
Пенев

2022.01.10 | 12:44

2
Ако депутатите плащаха такса "тъпота", повечето щяха да са клошари.

2022.01.10 | 12:26

1
ТОЧНО ТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ЗАЩОТО РАЗБИВАТ ПЪТИЩАТА. И МАХНЕТЕ ВИНЕТКИТЕ ЗА ЛЕКИТЕ ЧАСТНИ КОЛИ.ТРАНСПОРТНИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ!

Добави коментар

Водещи новини