Йордан Терзийски от ПП: Тежкотоварните автомобили да плащат такси за второкачествените пътища

  • 10 януари 2022 11:52

  • 623
  • 4
Йордан Терзийски от ПП: Тежкотоварните автомобили да плащат такси за второкачествените пътища
© Тв Европа

Проблемът с "Хемус" е финансов и юридически. АПИ, чрез инхаус процедури, е превел над 1 млрд. лв. към "Автомагистрали". Държавата е в патова ситуация. Кой ще носи отговорност за незаконните строежи, попита пред „Европа сутрин“ зам.-председателят на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание и депутат от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски. 

Това е обществен ресурс, няма как да бъде пропилян - има възможност да се узакони нещо, което е незаконно, но и това носи своите опасности. Казусът е сложен, а това е мина за цялата държава, допълни той. 

Регионалният министър: Сключен е договор за озеленяване на„Хемус“, а магистрала няма

"Трябва одит на пътищата, след това да се включат в 4-годишна програма, да се бюджетират и да се преценят приоритетните пътищата. Има пари в бюджета за най-спешните ремонти", допълни депутатът.  Терзийски смята, че трябват качествени ремонти. 

"Всички имаме нужда "Струма" се случи по най-бързия и ефективен начин" коментира още зам.-председателят на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в НС.

ТОЛ системата не може и не трябва да бъде на загуба. В момента има нужда от събираемост на глобите, а тежкотоварните автомобили да заплащат такси за второкачествените пътища. Всички ТИР-ове трябва да се следят, защото има множество случаи на претоварени камиони, които разрушават пътищата. Да си плащат, както го прави всеки един от нас, заяви Йордан Терзийски. 

Novini.bg
623 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ххх

2022.01.10 | 13:12

4
КОГА ДАНЪК МПС ЩЕ СТАНЕ ,ЧЕСТЕН И ПРОПОРЦИОНАЛЕН ,АКО СИ 1 ТОН БИ ТРЯБВАЛО ДА ПЛАЩАШ МАЛКО АКО СИ 30ТОНА ПОВЕЧЕ ,СЕГА НЕ Е ТАКА
ne

2022.01.10 | 13:08

3
prestapnik vie ste edinstvenata darjava vav evropa kadeto se plashtat vtorostepenni patishta a po ciala evropa horata plashtat samo magistrali.
Пенев

2022.01.10 | 12:44

2
Ако депутатите плащаха такса "тъпота", повечето щяха да са клошари.

2022.01.10 | 12:26

1
ТОЧНО ТЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ЗАЩОТО РАЗБИВАТ ПЪТИЩАТА. И МАХНЕТЕ ВИНЕТКИТЕ ЗА ЛЕКИТЕ ЧАСТНИ КОЛИ.ТРАНСПОРТНИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ!

Добави коментар

Водещи новини