Ангел Джамбазки обясни какво следва, ако на КСНС има отстъпление за Северна Македония

  • 08 януари 2022 09:37

  • 3337
  • 2
Ангел Джамбазки обясни какво следва, ако на КСНС има отстъпление за Северна Македония
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Евродепутатът Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – призова за мирно събиране по време на КСНС при президента, посветен на Северна Македония в ефира на Нова телевизия.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 394

„Разгневи ни проектът за дневен ред, в който се предлага в една от точките предложение за решение, с което външният министър да бъде упълномощен да преговаря за нещо си. Това крие риск да отмени предишното решение на НС, което беше единодушно какво трябва да се случи, за да даде България РСМ да започне преговори за членство в ЕС”, обясни той.

Кирил Петков ще посети Скопие

Премиерът определи срок от шест месеца, в който да има напредък по казуса със Северна Македония. Дали това е възможно, Джамбазки отговори: „Ако за шест месеца могат да променят учебниците си по история, спрат езика на омразата и овезмездят наследниците на избитите българи в Македония - няма проблем. Но аз се съмнявам, че това ще се случи”, смята евродепутатът.

„Ако в понеделник на КСНС има, каквото и да е било отстъпление, то ние сериозно ще започнем организацията на национален референдум. Въпросът трябва да бъде в посока „съгласни ли сте Република Северна Македония да започне преговори за членство в ЕС, само ако изпълни следните изчерпателни условия”, каза Джамбазки.

Коментар от него дойде и за публикацията на Слави Трифонов, свързана с РСМ. „Не може хора, които от 30 години са в медиите и са запознати с реакциите на обществото, да не знаят това, че когато напишат, че искат да паднат визите и да се влезе в Шенген, няма да се чете нищо останало. За мен това е търсен ефект, неграмотно и неуместно предложение за сделка”, каза той. 

Мая Йорданова
3337 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.01.08 | 12:50

2
Каквото и да стане на този съвет,ти все ще разтваряш бузи!
И какво следва?

2022.01.08 | 12:42

1
Катамитчето Жамбаски ще заголи задни части с размах на пл. "9-ти септември" ли?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини