Румен Петков: COVID тестовете за учениците са пример за пилеене на пари

  • 06 януари 2022 14:37

  • 679
  • 1
Румен Петков: COVID тестовете за учениците са пример за пилеене на пари
© АБВ
Слушай новината Слушай новината

До 12 ноември тестове за COVID-19 са направени на 51 684 ученици, 11 от тях са дали положителни проби. В следващия период тестваните деца са около 800 000, 160 положителни проби. Това сочи отговорът от образователното министерство на въпрос по ЗДОИ, отправен от АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка в края на миналата година, съобщи пред медиите председателят на партията Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в и коментира, че въпросните тестове са пример за пилеене на пари, без особен смисъл, както и за допълнителна спекулация и нагнетявана на ситуацията около пандемията.

,,Защо министърът на здравеопазването принуди образователното министерство да се отиде към тази процедура, ще очакваме отговора от прокуратурата и КПКОНПИ?'', посочи Петков.

Защо прокуратурата се зае с COVID тестовете на учениците?

Председателят на АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка припомни, че партията още в края на ноември миналата година изрази безпокойство общо по подхода на здравния министър (Стойчо Кацаров тогава) за обезпечаване на училищата с въпросните тестове, както и по технологията на обществената поръчка.

Според Петков обществената поръчка създава впечатлението, че отговаря на определени предварителни очаквания и изрази съмнение, че част от условията са били променени, след като е проведена процедурата.

Последвайте канала на

Владимир Василев
679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.01.06 | 14:53

1
НЯКОЙ ПИЛЕЕ - ДРУГ ТРУПА ..............

Добави коментар

Водещи новини