ГЕРБ са готови на диалог с мнозинството и се обърнаха към управляващите: Спрете да се държите като опозиция! 

  • 05 януари 2022 10:18

  • 1910
  • 32
ГЕРБ са готови на диалог с мнозинството и се обърнаха към управляващите: Спрете да се държите като опозиция! 
© Булфото (архив)

Готови сме да водим диалог с мнозинството стига партиите от управлението да са осъзнали, че и нашите избиратели са български граждани. Това заяви в декларация от името на парламентарната група /ПГ/ ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на председателят Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, в началото на новата пленарна парламентарна сесия.

Тя посочи, че най-важната задача е бюджетната рамка, която ще покаже потенциала на настоящото управление да се справя с различните кризи. Все още нямаме яснота за намеренията на правителството, подчерта Атанасова, наблюдаваме симптоми за неосъзнаване сложността на ситуацията, пориви на бездействие.

Биков призова НС: Хайде малко да поработим вече, стига с това спане

Не е ясно какъв ще е дефицитът, инфлацията, а заявките за инфраструктурните проекти звучат нелепо, отсъстват темите за еврозоната и за защита на най-ощетените от кризата, добави тя. В подобни моменти са необходими политически действия, които не винаги носят аплодисменти, посочи председателят на ПГ ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Ние ще положим усилие да бъдем коректив на управлението и да предложим експертизата, опита си, обеща Атанасова.

В началото на декларацията председателят на групата поздрави с Рождество Христово и с новата година като пожела на всички българи здраве и сили "да се справим с предизвикателствата". Намираме се в началото на първата пълна сесия на 47-ото Народно събрание /НС/, България е в ситуация на ценова криза, неотшумяла политическа криза, на прага на икономическа криза и нова вълна на здравна криза, обърнаха внимание от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Заявките за разходите на новото редовно правителство са симптом на първи крачки и към финансова криза, предупредиха от парламентарната група.

На фона на тези предизвикателства първото усилие, което партиите в 47-ото НС трябва да положат, е създаване на възможност за постигане на национално единство по отношение на основните теми пред българското общество, изтъкна Атанасова. Тя припомни, че нито една от партиите в настоящия парламент няма мандат да взима и да налага еднолични решения, нещо повече - този парламент е излъчил разнородно мнозинство, което не е сплотено от обща идеологическа и политическа логика, а е плод на необходимостта от създаване на редовно правителство.

В началото на 2022 г. пред България има два пътя, очерта Атанасова. Първият е на задълбочаване на различните кризи в обществото, вторият, който ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на избират, е на изграждане на условия за общо национално усилие, което да спомогне за тяхното преодоляване. В ролята си на опозиция ние няма да толерираме бягането от отговорност, търсенето на повърхностни и хаотични решения, които не решават, а задълбочават проблемите и самоцелни опити за конфронтация и разделение в обществото, се казва в декларацията: Спрете да се държите като опозиция! Ние ще предлагаме решения на различните кризи, но от мнозинството зависи, дали ще приема нашите идеи и ще се възползва от възможността да изгражда национален консенсус по важните теми, подчерта председателят на групата.

ГЕРБ категорично не са взимали пари от "Хемус", искат COVID правилата да важат и за депутатите

След три парламентарни избора в рамките на една година и след излъчването на редовно правителство преди месец би трябвало да сме наясно, че безвремието на служебните и предизборни управления свърши, каза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,. Тя подчерта, че е време настоящото правителство да представи управленската си програма, да потърси обществено съгласие по нея и да се опита да я осъществи.

"За съжаление, все още част от партиите в четворната коалиция и министрите, излъчени от нея, не осъзнават ролята си на управляващи и продължават да се държат така, все едно се намират в предизборна кампания или в опозиция. Това е предпоставка за управленски провал, защото подобно поведение говори за политическа дезориентация, а оттам и за невъзможност за взимане на адекватни решения", се посочва още в декларацията.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1910 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар

2022.01.05 | 15:24

32
ВИЖТЕ Я БЕ,ГРОЗЕН ПИШКОЛАП БЕШЕ ,ТАКАВА СИ И ОСТАНА.ПРОСТА КАТО ЛИДЕРА СИ.НЕГРАМОТНИ СЕЛЯНДУРИ
Mitaka

2022.01.05 | 15:12

29
БРАВО ДЕСИ ПРЕЗ 1989 Г, ГИ ГОНИХМЕ С КАМЪНИ...СЕГА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ОТНОВО, НО ТОГАВА НЕ СЕ ПРОЛЯ КРЪВ, ЗАЩОТО ИМАХМЕ ЖЕЛЕВ. СЕГА ОБАЧЕ НЯМА ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ. ПЪРВА СНИМКА, КОРНЕЛИЯ УВОЛНЕНА ОТ СТАНИШЕВ С ПЕЕВСКИ, ТОЧНО ЗА КОРУПЦИЯ, ПРИВАТИЗИРАЛА ТЕХНОИМПЕКС. ДО НЕЯ КРАДЕЦ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ СЪДЕН В ЛОНДОН И АМЕРИКА. ДРУГИЯ ЛЪЖЕЦ ПОДАЛ ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ И НАРУШИТЕЛ НА КОНСТИТУЦИЯТА. ВТОРА СНИМКА. ГНОМА АТАНАСОВ, ДС КОМУНИСТ И БОЙКИЕВ ХР. ИВАНОВ МАДЖО, КОЙТО, КАЗА НИКОГА С БСП И ДПС, А ЕЙ ГО НА, ЧЕ И СЕЛФИ С ПЕЕВСКИ СИ ПРАВЯТ.ТРЕТА СНИМКА, ТОШКО АФРИКАНСКИ, КОЙТО ИЗОБЛИЧИ И ДВАМАТА КИРЧО И КОКОРЧО, ЧЕ СА МОШЕНИЦИ И ПРЕДИ МЕСЕЦ, КАЗА ДОБРЕ, ЧЕ НЕ СА СЕ ИЗЛЪГАЛИ ДА ГИ ПРЕДЛОЖАТ ТОГАВА ЗА МИНИСТРИ И ВТОРИ ПЪТ НЯМА ДА ИМА. И ЗА ТОВА СЕ СЪДИ С ТОЗИ ДО НЕГО ВАСИЛЕВ. А ВОЖДА ИМ ТРИФОНОВ КАЗА, ЧЕ НИКОГА С ДПС И БСП И ЩЕ СИ ГО ТАТУИРА НА РЪКАТА. ТАКА, ЧЕ ТАЗИ ЧЕТВОРНА КОАЛИЦИЯ ЩЕ Е ДО ФЕВРУАРИ, КОГАТО СИ ПОЛУЧИМ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, ОЛИОТО СТАНЕ 8 ЛЕВА , А ХЛЯБА 3.

2022.01.05 | 15:22

31
ТИ НА ТОЗИ ДУЛОВСКИ ПАРЦАЛ ДЕСИ ЛИ ВИКАШ?

2022.01.05 | 14:59

26
А ЗАЩО Е ЗАПРИЛИЧАЛА НА БУХАЛ ТАЯ ПРОСТАТА?
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2022.01.05 | 15:22

30
НЕ СЪМ БАЩА ТИ ФЕСА МИРИШЕЩ НА ОВЧА ШУТКА.НЕ СЕ БЪРКАЙ!
АМИ ТИ

2022.01.05 | 15:11

27
ПРИЛИЧАШ, НА ЖЕНСКИ ПОЛОВ ОРГАН
ГРОБЕЛАР

2022.01.05 | 12:50

22
ГЛАДЕН ГЕРБАДЖИЯ ВЛАСТ СЪНУВА.... ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ ЗА 11 Г БЕЗДАРНО УПРАВЛЕНИЕ..СПРЯХА ИМ КРАНЧЕТО И ПАК НАПИРАТ ДА СА ВЪВ ВЛАСТТА
ГР

2022.01.05 | 15:11

28
МАЛКО ПО ТИХ
Ей , долен герберски боклук

2022.01.05 | 13:08

24
Дуловски урод
GERB

2022.01.05 | 14:08

25
mlak
гробар

2022.01.05 | 13:02

23
тия до обят плюят на зла гад, след обяд готови на диалог. тяхната работа - ем сърби, ем боли

2022.01.05 | 12:31

21
Я ТИХО,ПАРЦАЛ МИРИЗЛИВ!!!
????

2022.01.05 | 12:29

20
"Другарко" Атанасова, може ли да ОБЯСНИТЕ, КОИ са Вашите "ИЗБИРАТЕЛИ" и КАКВА е ВРЪЗКАТА им с ОПГ "герб"???!!!
ЗАКС

2022.01.05 | 10:33

1
ТОва е все едно Путин да поставя условия на НАТО! Виц!!!
ЗАКС

2022.01.05 | 12:00

19
Я ни припомни последните три които са изпълнили НАТО! Ти какво пушиш бе синко??? Стоката е огън!!!

2022.01.05 | 10:39

2
Че то путя си им поставя условия редовно и повечето ги изпълняват.
Li

2022.01.05 | 11:48

18
Taja kak ne i omrasna da lau v nc daschnata desi koi li ne e minal saminal ujas grosna prosta jena

Добави коментар

Водещи новини