Славов: Ще инициираме временна комисия за конституционни промени

  • 05 януари 2022 09:03

  • 516
  • 6
Славов: Ще инициираме временна комисия за конституционни промени
© БНТ

В момента се подготвя законопроект за изменение на закона на съдебната власт, заедно с МП работим усърдно, заяви Атанас Славов от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Акцентите в нея са няколко:

- Промяна в начина на функциониране на ВСС;

- Закриване на спецсъда и спецпрокуратурата;

- Ограничаване на възможността на прокуратурата да извършва т.нар. общ надзор за законност;

- Премахване на различни кариерни бонуси на членовете на инспекторатите към висшите съдилища.

Правосъдният министър: Гешев е малка част от проблема, Цацаров ще се раздели с поста си

"Очакването е законопроектът да бъде внесен в парламента през февруари - това са реформите, които са възможни през законодателна инициатива. Много е важно Един много важен кръг реформи са възможни с конституционна инициатива", подчерта Славов.

Ключовият въпрос е дали парламентът ще може да започне преговори за конституционни промени и дали президентът ще внесе подготвения от екипа му проект за започване на конституционна инициатива или не.

"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ще инициира създаването на временна комисия за обсъждане на конституционни промени, разбира се, в рамките на посочените от Европейската, от Венецианската комисия, ясно е какво трябва да направим".

Ген. Атанасов: Петков да постави под пряко наблюдение енергетиката и здравеопазването

Въпросът е ще има ли политическа воля това да се случи в този парламент, като в преговорите трябва да участва и опозицията, обясни депутатът.

"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" гледа отвъд оставката на Гешев, категоричен е Славов. Тя е дължима и ще бъде получена или поне ще бъде намерен механизъм, по който главният прокурор да носи отговорност.

"За да не е възможен втори Гешев или втори Филчев, трябва да има конституционни промени - най-високо ниво", заяви Славов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
516 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.01.05 | 15:57

6
Пиночет кадее?

2022.01.05 | 09:16

1
Няма промени в Конституцията без ВНС

2022.01.05 | 15:56

5
Ще има на следващите избори ще останат две партии.ПП на промяната и герб.
Беля

2022.01.05 | 15:28

4
От ДБ не познават конституцията, как със 6-ма депутати ще я променат ми е интересно хахаха Славов пак се изказва неподготвен ...
Mitaka

2022.01.05 | 15:14

3
ТОЯ ПА, ЕЙ ТОВА ТЕ ЧАКА.. ПРЕЗ 1989 Г, ГИ ГОНИХМЕ С КАМЪНИ...СЕГА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ОТНОВО, НО ТОГАВА НЕ СЕ ПРОЛЯ КРЪВ, ЗАЩОТО ИМАХМЕ ЖЕЛЕВ. СЕГА ОБАЧЕ НЯМА ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ. ПЪРВА СНИМКА, КОРНЕЛИЯ УВОЛНЕНА ОТ СТАНИШЕВ С ПЕЕВСКИ, ТОЧНО ЗА КОРУПЦИЯ, ПРИВАТИЗИРАЛА ТЕХНОИМПЕКС. ДО НЕЯ КРАДЕЦ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ СЪДЕН В ЛОНДОН И АМЕРИКА. ДРУГИЯ ЛЪЖЕЦ ПОДАЛ ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ И НАРУШИТЕЛ НА КОНСТИТУЦИЯТА. ВТОРА СНИМКА. ГНОМА АТАНАСОВ, ДС КОМУНИСТ И БОЙКИЕВ ХР. ИВАНОВ МАДЖО, КОЙТО, КАЗА НИКОГА С БСП И ДПС, А ЕЙ ГО НА, ЧЕ И СЕЛФИ С ПЕЕВСКИ СИ ПРАВЯТ.ТРЕТА СНИМКА, ТОШКО АФРИКАНСКИ, КОЙТО ИЗОБЛИЧИ И ДВАМАТА КИРЧО И КОКОРЧО, ЧЕ СА МОШЕНИЦИ И ПРЕДИ МЕСЕЦ, КАЗА ДОБРЕ, ЧЕ НЕ СА СЕ ИЗЛЪГАЛИ ДА ГИ ПРЕДЛОЖАТ ТОГАВА ЗА МИНИСТРИ И ВТОРИ ПЪТ НЯМА ДА ИМА. И ЗА ТОВА СЕ СЪДИ С ТОЗИ ДО НЕГО ВАСИЛЕВ. А ВОЖДА ИМ ТРИФОНОВ КАЗА, ЧЕ НИКОГА С ДПС И БСП И ЩЕ СИ ГО ТАТУИРА НА РЪКАТА. ТАКА, ЧЕ ТАЗИ ЧЕТВОРНА КОАЛИЦИЯ ЩЕ Е ДО ФЕВРУАРИ, КОГАТО СИ ПОЛУЧИМ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, ОЛИОТО СТАНЕ 8 ЛЕВА , А ХЛЯБА 3.

2022.01.05 | 09:17

2
демократичната бангия с 6 депутата щяла да променя Конституцията хаха

Добави коментар

Водещи новини