БСП-София за изключването на Добрев: Вътрешна саморазправа и изграждане на образа на врага с партиен билет

  • 30 декември 2021 16:29

  • 2405
  • 5
БСП-София за изключването на Добрев: Вътрешна саморазправа и изграждане на образа на врага с партиен билет
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Предложението за изключването на Кирил Добрев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, така както е представено от ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, е повод за сериозно безпокойство за вътрешните процеси в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, за другарството и взаимопомощта.

Това се казва в позиция на Изпълнителното бюро на Софийската организация на партията. В документа се изтъква, че представените мотиви са част от задълбочаващата негативна тенденция за вътрешна саморазправа с другомислещия, за изграждане на образа на врага с партиен билет. „Ще напомним, че това е мрачна практика от миналото, която БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отдавна е отрекла, давайки своята отрицателна историческа оценка“, отбелязва ръководството на Градския съвет на столичните социалисти. 

БСП иска да разкара Кирил Добрев от редиците си

Според членовете на ИБ на ГС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – София е необмислено и безотговорно, в настоящия политически момент на смяна на модела на управление на България, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да бъде хвърляна във вътрешни конфликти и противоборства. Да се отстраняват социалисти заради тяхното мнение, да се възраждат отречени от историята практики на унищожаване на „врага с партиен билет“. „Призоваваме до заседанието на Конгреса на 22 януари ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да се въздържа от политически действия, които ще провокират допълнително партийни разединения. Призоваваме за вътрешнопартиен разум и диалог“, се посочва в позицията на ИБ на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – София.

Ето и пълния текст на позицията:

"ПОЗИЦИЯ НА ИБ НА ГРАДСКИЯ СЪВЕТ НА БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – СОФИЯ

ВЪВ ВРЪЗКА С НАЛАГАНЕТО НА МЯРКА „ИЗКЛЮЧВАНЕ“

НА ДР. КИРИЛ НИКОЛАЕВ ДОБРЕВ

Всички социалисти очаквахме час по-скоро да започнем активно обсъждане на онези управленски решения, които да изведат държавата от тежката пандемична и икономическа криза. Да работим върху политики, чертаещи нов хоризонт за развитие на икономиката, на туризма, на социалната сфера, на земеделието. Да обсъдим новите предизвикателства в образованието и културата, мерките за преодоляване на инфлацията, за стабилизиране на енергетиката и др. Да предложим устойчиви политики за повишаване на доходите на населението – заплати и пенсии. Да обсъдим задълбочаващата се демографска криза. Да излезем с категорична позиция във връзка с намерението на територията на България да се разположат нови военни бази на САЩ и НАТО. Още повече, че за нас, софийските социалисти, участието на председателя на партията в новото коалиционно правителство е залог, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще наложи по-справедлив и солидарен модел за развитието на България.

Но вместо дискусия по основните направления от управленската програма на правителството, ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е взима решение за спешно свикване, при това неприсъствено, на заседание на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на 29.12.2021г., непосредствено преди новогодишните празници, с една единствена точка от дневния ред: „1. Налагане на члена на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кирил Николаев Добрев мярката за партийно въздействие „Изключване“ и прекратяване на членството му в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.“ 

Кирил Добрев коментира изключването си от БСП: "Ръководството толкова си може"

В мотивите, с които се изисква наказанието на др. Добрев, е записано, че за мярката за партийно въздействие „изключване“ настояват 60 члена на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, младежката организация на гр. Елин Пелин, Изпълнителното бюро (състоящо се от трима човека) на партийна организация в гр. Омуртаг, РС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е „Вл. Варненчик“ - Варна, както и от ОБС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – Долни Чифлик. Сред прегрешенията на Добрев, така както са записани в мотивите, са: „уронване доброто име на партията“, „злепоставяне на членове на Изпълнителното бюро на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е“, „клевети и обиди“, „участие в организирането на шумни протести пред централата на партията преди провеждане на заседания на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е“, „задкулисното организиране на подписка за свикване на заседание на 50-я Конгрес на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е преди президентските избори, без да се спазва установения ред“ и пр.

Доказателствата се откриват в медийните изяви на др. Кирил Добрев по повод катастрофалното представяне на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на трите парламентарни избори през 2021 г., критиките му към тясното ръководство на партията за настоящото състояние на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, за загубата, в рамките на една година, на повече от 700 000 избиратели и пр. и пр. Все въпроси, които активно се дискутират в медиите, в социалните мрежи, на партийните събрания. И то от хиляди социалисти и симпатизанти.

От друга страна, именно заради превръщането на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в четвъртостепенна политическа сила, която става все по-ненужна за българския гражданин, др. Нинова правилно си подаде оставката като председател на партията. Очакванията на социалистите бяха, че оставка трябва да подаде и Националният съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, който като ръководен орган на партията също носи своята огромна отговорност за тежкото състояние на най-голямата лява партия. В такава ситуация ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е като най-тясно партийно ръководство би трябвало да има съзнание, че изпълнява по-скоро координиращи функции. Негова непосредствена задача е да организира заседанието на Конгреса през месец януари, без обаче да допуска лустрация на партийни членове с критическо мислене и оценки, различни от тези на ръководството.

Внесените мотиви за изключването на Кирил Добрев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е имат характер на донос срещу един от авторитетните социалисти – дългогодишен член на Националния съвет, на ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, заместник-председател на партията, народен представител, водещ фактор в организирането на младежкото обединение на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Така подготвените мотиви могат да бъдат приети и като израз на страх от другото мнение, проява на инстинкт за запазване на собствените позиции в ръководството на партията. Още повече, ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е форсирано взима решение по казуса „Добрев“: предлага мярката „изключване“, без да се допита до мнението на първичната партийна организация или до РС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – Нови Искър, където Добрев членува, нито се интересува от становището от Градския съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е – София, част от който е РС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - Нови Искър.

В Градския съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София уважаваме изконното право на всеки социалист да изразява свободно своето мнение, аргументирано да представя своя критическа позиция в партийните дискусии. Гаранцията за демократичния характер на нашата партия е плурализмът и зачитането на другото мнение на социалиста. Предложението за изключването на др. Кирил Добрев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, така, както е представено от ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, е повод за сериозно безпокойство за вътрешните процеси в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, за другарството и взаимопомощта. Представените мотиви са част от задълбочаващата негативна тенденция за вътрешна саморазправа с другомислещия, за изграждане на образа на врага с партиен билет. Ще напомним, че това е мрачна практика от миналото, която БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отдавна е отрекла, давайки своята отрицателна историческа оценка.

Софийските социалисти винаги последователно сме отстоявали свободата на мисълта, свободата на словото. Ние сме категорично против преследването и изключването на социалисти заради тяхна позиция или становище, несъвпадащо с вижданията на тясното ръководство на партията. Такава беше нашата позиция, когато бяха изключени Георги Първанов и Румен Петков, такава беше позицията ни и след това – когато се изключваха други другари. Такава е нашата позиция и сега, когато се поставя въпросът за изключването от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на др. Кирил Добрев.

Действително, част от социалистите не споделя отделни оценки на др. Добрев, нерядко критикува цветистия му език. Но това не е от сега и не може да служи като повод за наказание. Още повече, че същите тези оценки, същият този цветист език, използвани от др. Добрев в качеството му на народен представител, на член на Националния съвет и на ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, на заместник-председател на партията по организационните въпроси, бяха посрещани с нескрит възторг от другари, които днес настояват за неговото изключване от партията. Но едно е ясно: др. Добрев е безпределно предан на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, за него партията е истинска съдба, а в партийните дела той винаги влага огромна енергия и неприкрит ентусиазъм. 

В подкрепа на Кирил Добрев - социалисти поискаха оставката на Корнелия Нинова

За нас, членовете на ИБ на ГС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - София, необмислено и безотговорно е в настоящия политически момент на смяна на модела на управление на България, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да бъде хвърляна във вътрешни конфликти и противоборства. Да се отстраняват социалисти заради тяхното мнение, да се възраждат отречени от историята практики на унищожаване на „врага с партиен билет“. Призоваваме до заседанието на Конгреса на 22 януари ИБ на НС на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да се въздържа от политически действия, които ще провокират допълнително партийни разединения. Призоваваме за вътрешнопартиен разум и диалог!

Предстои ни тежка битка. Битката за бъдещето на България. И този път БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е може да я спечели. Но само, ако събира и обединява. Ако осъзнаем, че в партията няма вътрешна опозиция, а органично съжителство на различни идейни тенденции – на комунисти, на социалдемократи, на социалисти. Това е богатството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и всички ние сме призвани да го съхраним и развием".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2405 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.12.30 | 18:25

5
Органично съжителство на комунисти, социалдемократи и социалисти звучи странно.

2021.12.30 | 17:48

4
Несе превръщаите във вълци ,така повече ще губите

2021.12.30 | 17:36

3
Прекрасно! Вече 30 г чакаме да се изколят помежду си! Те това го могат най добре!
Е6а...

2021.12.30 | 17:10

2
Ма корнелата верно плаща на тролове да тролят с бесепарски опорки тука... Какво падение :)
Само БСП

2021.12.30 | 16:55

1
Браво на Нинова! Вън мутрите от БСП! СЛЕД Киро -валутния престъпник, следва весела Лижева, съпругата на мафиоза в кома, другарЕ сопол велев!

Добави коментар

Водещи новини