Назначени са трима заместник-министри

  • 29 декември 2021 19:32

  • 4125
  • 6
Назначени са трима заместник-министри
© Novini.bg

Със заповед на министър-председателя Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически са назначени трима заместник-министри. 

Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

Вижте какви решения ще взима кабинетът "Петков" утре

Андрей Цеков е назначен на длъжността заместник-министър на финансите. Цеков е магистър по „Право“ от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава и следдипломна квалификация по строително право от ФИДИК. Придобива следдипломна квалификация по Бизнес право на Европейския съюз със специализация в „Защита на конкуренцията“ в Amsterdam Law School, Нидерландия, и следдипломна квалификация по Стратегическо управление - Специализирана програма за висши управленски кадри към Станфордския университет, САЩ. Притежава богат професионален и управленски опит в частния сектор, натрупан в областта на управление и контрол на инвестиционни проекти в проектирането и строителството, администриране на строителни договори, управление на искове и разрешаване на спорове в инвестиционния процес и защита на конкуренцията. Бил е член на Управителния съвет (2014 – 2016 г.) и на Контролния съвет (2016 – 2021 г.) на Камарата на строителите в България. Съосновател и член на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на проекти в строителството (2015 – 2021 г.).

Карина Ангелиева е назначена на длъжността заместник-министър на иновациите и растежа. Ангелиева има магистърски степени по европейска интеграция и съвременна история от Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През 2001 година започва работа в Министерство на образованието и науката, където работи по теми, свързани с присъединяването на България към ЕС, европейски програми и политики, свързани с изследвания, иновации и развитие и др. В периода 2008-2013 година е заемала позициите директор на Съвместния иновационен център към Българската академия на науките, експерт „Управление на проекти“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и координатор в Агенцията за устойчиво развитие. Карина Ангелиева е била главен директор на „Структурни фондове и международни образователни програми” към Министерството на образованието и науката и през 2013 г. заема позицията на съветник към Постоянното представителство на България в ЕС в Брюксел в сектор образование, научни изследвания и иновации. От 2018 г. Карина Ангелиева е работила като заместник-министър на образованието и науката, като отговаря за развитието на научните изследвания, европейските програми и международни отношения. 

Кирил Петков назначи шестима зам.-министри

Димитър Данчев е назначен на длъжността заместник-министър на икономиката и индустрията. Димитър Данчев е икономист по образование, придобива образователно-квалификационна степен “бакалавър” по Международни икономически отношения от УНСС София, както и образователно-квалификационна степен „магистър“ по социалните и икономически науки от Икономически университет Виена, Австрия. Бил е народен представител в 44-то и 46-то Народно събрание. В годините преди това е работил в частния сектор на ръководни позиции, както и към Министерството на икономиката и енергетиката като ръководител на службата по търговско-икономически въпроси – гр. Мюнхен, Германия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4125 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Gazo

2021.12.30 | 04:53

6
Почвай да махаш председателите на държавни агенции й агенцийки. Не спират да крадат. Бавиш чегъртането!
Кккнннн

2021.12.29 | 22:18

5
Щом ще правим промени махайте и новините на турски език по БНТ щом официалният език е български действайте
Хйкккк

2021.12.29 | 22:16

4
Действайте и махайте и новините на турски по БНТ щом официалният език е български
Фгхййййй

2021.12.29 | 22:15

3
Кирил Петков щом твърдим че основният език в България е български тогава махнете новините на турски език по БНТ
ТОП НОВИНА

2021.12.29 | 20:19

2
ПРИКРИТА ЧЕРВЕНА ФИРМА ...И ДРУГАРИ НА РАДЕВ .., ЗАМЕСЕНИ В ДАЛАВЕРАТА ЗА ХЕМУС .. АПИ И ТЯ ..., ТАМ ВЪТРЕ Е ИМАЛО ОЩЕ ЧЕРВЕНИ ДРУГАРИ , КОИТО ИСТИНСКАТА ГДБОП ТОГАВА И ИСТИНСКАТА ПОЛИЦИЯ СА ПОДГОТВЯЛИ АРЕСТИ ..., НО РАДЕВ ПОСЛЕ УВОЛНЯВА ШЕФОВЕ НА СЛУЖБИТЕ И СА СПРЯНИ РАЗРАБОТКИТЕ...
ШИБАМ НИЩОЖНИ МИНИСТРИ

2021.12.29 | 20:07

1
ИСКАМ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ОТ 900 ЛЕВА ...И МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ ..ОТ 500 ЛЕВА...ИНАК КАК ЩЕ " БЛАГОДЕНСТВУВАМЕ "...., КЕЛЕШ НЕДЕН...НАЛИ МНОГО ЗНАЕШ...

Добави коментар

Водещи новини