Транспортният министър поиска допълнително наблюдение на жп инфраструктурата

  • 23 декември 2021 15:17

  • 465
  • 3
Транспортният министър поиска допълнително наблюдение на жп инфраструктурата
© Pixabay

Министърът на транспорта и съобщенията Николай СъбевНиколай СъбевНиколай Събев е завършил Висше военноморско училище Варна, специалност “Управление на флота и поиска съдействие от Министерството на вътрешните работи за допълнително наблюдение на железопътната инфраструктура по време на предстоящите празници. Повод за това са зачестилите случаи на умишлено поставени предмети на жп релсите, които са сериозна предпоставка за инциденти, съобщават от министерството.

В писмото до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков се посочва, че целта е да се повиши безопасността на движението на влаковете, запазване живота и здравето на пътниците и предотвратяване повреда на товарите.

БДЖ осигурява близо 11 хил. допълнителни места за празниците

„От началото на годината са регистрирани 17 случая на сблъсък с поставени предмети на релсите. При други 12 случая сблъсъкът е избегнат благодарение на навременните действия на експлоатационния персонал на Национална компания „Железопътна инфраструктура“, се казва в документа.

Най-често вандалски прояви са регистрирани в жп участъците: Труд-Филипово, Горна баня-Захарна фабрика, Нова Загора-Хан Аспарух, Гавраилово-Шивачево.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
465 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гкк

2021.12.23 | 16:41

3
Иска си полиция във тези очастаци и проблемите ще намалеят драстично но като ги арестуват не да ги пуснат а по бързата процедура и в някои трудов лагер
николам

2021.12.23 | 15:49

2
въстановете транспортна полиция и проблемите ще намалеят драстично.
KOPTOR

2021.12.23 | 15:46

1
ХАХА МАНГАСАРЯН!

Добави коментар

Водещи новини