Любомир Каримански: Проектобюджетът влиза в НС до края на януари

  • 23 декември 2021 13:46

  • 672
  • 2
Любомир Каримански: Проектобюджетът влиза в НС до края на януари
© Булфото

"Когато се предлага диференцирана ставка, трябва да има ясна и точна оценка на въздействието с качествени и количествени показатели... Когато започнем разглеждането на закона за държавния бюджет, тогава ще има дебат за възможност за намаляване на ставките по ДДС, за предлагане на диференцирана ставка, каквато всяка от парламентарните групи би искала да предложи. Щом има обаче достатъчно мотиви и аргументи". Това каза пред БНР финансистът Любомир Каримански, председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси. 

Той подчерта, че се работи по бюджета за 2022 година и се очаква в края на януари най-късно да бъде внесен за разглеждане в парламента. 

"Няма как да се спази бюджета, който е внесъл служебният кабинет, тъй като не отразява политиките и това, което сме включили в коалиционното споразумение". 

Депутатите удължиха срока на намаленото ДДС за някои сектори

В предаването "12+3" Каримански потвърди за готвени промени в Закона за енергетиката и че се очакват и мерки, които министърът на икономиката ще предложи. 

"Необходимо е да се промени КЕВР. Има нужда от промяна специално за бизнеса. Всичко, което касае потребителите в бизнеса на електроенергия, е необходимо да бъде ориентирано в по-дългосрочни договори, за да има бизнесът предвидимост. Всички целим зъбното колело, което движи икономиката, да не бъде спъвано". 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
672 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вагинир Пути

2021.12.23 | 22:21

2
ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...
Mitaka

2021.12.23 | 14:13

1
МНОГО СЕ Е ОБЛЕЩИЛ ТОЗИ

Добави коментар

Водещи новини