Цветлин Йовчев за кадрите от ДС във властта: Има несъответствие между декларираното и резултата

  • 22 декември 2021 18:00

  • 3675
  • 2
Цветлин Йовчев за кадрите от ДС във властта: Има несъответствие между декларираното и резултата
© БТВ

Вероятно има дисонанс, несъответствие между това, което беше декларирано и това, което се получава. Иначе въпросът с лустрацията трябваше да бъде решен още в началото на промените, а ние го дъвчем 30 г. Не може да наказвате тези хора вече 30 г. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият министър на вътрешните работи и бивш председател на ДАНС Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола по повод скандала с назначения на сътрудници на Държавна сигурност в Министерството на външните работи.

Политическата ни система е болна и в резултат тя дава дефектен продукт. В резултат на този дефектен продукт се пораждат проблеми в партиите. Системата функционира така, че за високи постове се издигат такива хора. Докато не излекуваме политическата система, винаги ще страдаме от тези неща, заяви Йовчев.

ИТН се отрекоха: Без съветници от ДС в МВнР

Той коментира и острите нападки между МВР и прокуратурата.

Една такава война между институциите винаги е вредна. МВР и ДАНС не са в състояние да направят нищо самостоятелно без прокуратурата. След като се стигне до досъдебно производство, господар е прокурорът. Прокуратурата пък не може да направи нищо без разследващите. Една така война не води до нищо добро. От това има полза престъпността. Трябва да се направи промяна, така че това нещо да спре. Вероятно ще трябват законови и персонални промени. Институциите трябва да имат по-силен контрол, трябва да има прозрачност и публичност, посочи бившият вътрешен министър.

По думите му специализираните съдилища трябва да бъдат реформирани.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3675 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.12.22 | 18:51

2
Мееее

2021.12.22 | 18:51

1
Бля,бля,бла

Добави коментар

Водещи новини