Румен Петков: Не бива да допускаме инфраструктурата ни да се ползва за военни цели на САЩ

  • 21 декември 2021 15:41

  • 4066
  • 5
Румен Петков: Не бива да допускаме инфраструктурата ни да се ползва за военни цели на САЩ
© Булфото (архив)

България трябва да заяви ясно и категорично, че забранява наша инфраструктура да бъде ползвана за военни цели. Тази позиция на АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка председателят на партията Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в представи пред медиите и определи като недопустимо разполагането на военни формирования на българска територия и военни действия в Черноморския басейн. Той подчерта, че това е позиция на АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка от самото ѝ създаване.

,,Тогава заявихме, че България като същностна част и външна граница на Черно море, като член на НАТО, е ангажирана и досега с редица действия далеч зад нашата граница. Афганистан, Ирак и какво ли не. Сега, с оглед на ескалирането на напрежението в Черноморския басейн, натягането от страна на Щатите и боса на НАТО Столтенберг в конфликта Украйна-Русия достига граници, които ние като държава, като институции трябва да вземем много ясна и категорична позиция'', допълни Петков.

Янев коментира слуховете за разполагането на допълнителни войски на НАТО у нас

Заместник-председателят на АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка и народен представител от ПГ на "БСП за България" Владимир Маринов подчерта, че освен всичко друго, превръщането на региона в милитаристична зона е директен удар върху туристическия бранш.

Няма как да се съгласим с разполагане на нападателни оръжия с ядрени бойни глави на територията на страната ни и в същото време в Черноморския регион да искаме да бъдем лидер в туризма. Туризмът в България формира между 15 и 20% от БВП. Държавата и икономиката готови ли са да понесат тази загуба наред с всичко, което ни причинява COVID кризата? Тук трябва да има отговорни политици, които в рамките на нашето членство в ЕС, в рамките на нашето членство в НАТО, да защитим позициите си, но в никакъв случай да не допускаме ескалация и конфликт, коментира Маринов.

Проектът за декларация за неучастие на Република България в нови военни формирования и военни дейности в Югоизточна Европа и района на Черно море ще бъде предложен за обсъждане в ПГ на КП "БСП за България".

Последвайте канала на

Владимир Василев
4066 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Моряка

2021.12.21 | 18:42

5
А Костадинов защо мълчи,а не поведе народа на Майдана?

2021.12.21 | 18:18

4
Само алкашите на другаря Путишвили могат да ни ползват 45 години и ние да си плащаме за това удоволствие, нали пикльo?

2021.12.21 | 18:06

3
Тоя боклук като го гледам май има нужда от активна почивка. Дългосрочна и окончателна.
ЖалкиНищожестваПродадохаРодинатаНи

2021.12.21 | 16:15

2
Трябва незабавно да бъде проведен референдум за изгонването на всякакви терористи от земята ни и излизането ни от терористичната военна организация, каквато е НАТО .
Мери

2021.12.21 | 16:12

1
Никакви военни и бази на НАТО и САЩ не желаем на наша територия. Тея насила ще ни вкарат във военни действия.

Добави коментар

Водещи новини