Петков и Мицотакис: Засилваме българо-гръцките отношения. Заедно можем да постигнем повече

  • 20 декември 2021 10:53

  • 2622
  • 0
© Булфото

Министър-председателят Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически проведе разговор на четири очи с гръцкия премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г.. Той е на първо посещение в България и е първият гост на правителствено равнище на българския премиер от встъпването му в длъжност.

Посрещнахме първата си европейска визита в България. Беше удоволствие да проведем разговор по важните регионални теми. Видях, че приятелските отношения ще бъдат затвърдени. Заедно можем да постигнем повече - особено в сектора за регионална стабилност, енергетика и обща инфраструктура, каза Петков на съвместен брифинг с гръцкия си колега. 

Срещата Петков-Мицотакис: България и Гърция работят по енергийни и инфраструктурни проекти

За мен е голямо удоволствие да се срещна с новия премиер на България и мой приятел Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, заяви Мицотакис. На срещата си работихме за това българо-гръцките отношения да бъдат по-тесни. Поздравих г-н Петков за изборната победа и съставянето на новото правителство. Що се отнася до международните позиции на нашите страни, установихме общи позиции, допълни премиерът на Гърция.

Гръцкото правителство е готово да подкрепи българското правителство, коментира Мицотакис и покани Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически в Атина. 

"Важно е да сложим приоритет на гръцката газова връзка - тя е важна и за двете ни страни", допълни българският премиер. 

Петков се надява през януари да срещне всички министри с гръцките им колеги.

"Ние сме не само съседи, но и съюзници, партньори, две страни, които уважават международното право. Говорихме за изграждането на интерконектора Гърция-България, който навлиза в последния си етап и се договорихме този проект да бъде завършен възможно най-бързо, това е една обща цел", подчерта Мицотакис.

"Добросъседството, в дългосрочен план, е най-важно за региона. Има добра логика, бидеейки гранични европейски страни, да бъдем в добра координация за сигурността",завърши Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

По-късно през деня Мицотакис е поканен и на "Дондуков" 2, където ще се срещне и с държавния глава Румен Радев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2622 0

Свързани новини

Водещи новини