Гръцкият премиер пристига у нас за среща с Петков и Радев

  • 20 декември 2021 07:14

  • 612
  • 1
Гръцкият премиер пристига у нас за среща с Петков и Радев
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически ще срещне днес с гръцкия си колега Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г., който ще е на първо посещение у нас по покана на българския си колега.

Във фокуса на срещата ще бъдат възможностите за още по-активното развитие на двустранните отношения, както и актуални въпроси от европейския дневен ред. Ще бъдат обсъдени и регионални теми от общ интерес.

Пемиерът Петков ще разговаря с гръцкия си колега Мицотакис

След срещата на четири очи ще последват и дискусии на експертно ниво между двете делегации, като в българската са вицепремиерът и министър на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, министърът на външните работи Теодора Генчовска и началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова.

Президентът Румен Радев също ще приеме за разговор Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г..

Последвайте канала на

Теодора Александрова
612 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Вагинир Пути

2021.12.23 | 22:15

1
ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...

Добави коментар

Водещи новини