Депутат от ПП: Цените на тока и парното трябва да се определят от нов състав на КЕВР

  • 18 декември 2021 18:03

  • 2106
  • 5
Депутат от ПП: Цените на тока и парното трябва да се определят от нов състав на КЕВР
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Цените на тока и парното трябва да се определят от нов състав на КЕВР, тъй като мандатът на настоящите членове е изтекъл, а и много от тях не се ползват с доверието на управляващата коалиция.

Това заяви в предаването "Говори сега" по БНТ Константин Бачийски, депутат от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и председател на Средна европейска класа. Според него в електроразпределителните дружества има още възможности за оптимизиране на разходите, които не са реализирани. Ако се направят всички оптимизации, може да не се наложи толкова високо увеличение на цените, смята Бачийски. Според него изборът на нов състав на КЕВР вероятно ще започне в началото на новата година след като се сформират парламентарните комисии.

Решено е! Замразяват цените на тока, парното и водата до края на март

Константин Бачийски изтъкна и че парламентарната група на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" ще продължи да работи по казуса "Росенец" до изчистването му из основи. Той разказа, че като общински съветник в Бургас първи е реагирал срещу решението на кмета на града Димитър Николов да предостави за частно ползване общинския път до плажа "Росенец". Веднага след като подал сигнал до областния управител по казуса, започнали убеждения да оттегли жалбата си, които по-късно преминали в директни заплахи.

Бургаски общинар: В "Росенец" има симбиоза между местна власт, държавни институции и икономически субекти

По думите на Бачийски проблемът с "Росенец" не се крие в пропуски в законодателството, а в това, че не е спазен самият закон. Затова най-голямата парламентарна група е дала заявка да работи за това да няма хора извън закона независимо към какъв политически или икономически кръг принадлежат.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2106 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
радефф от асковско

2021.12.18 | 23:29

5
точно така и аз предлагам в новия състав обезателно да влезнат другарЕте божкофф, Маджо, цецо василев румбата овчаров, гергов, а касиери да сса бенчо бенчев и митьо очите!
Ние

2021.12.18 | 21:31

4
Евала бе нашия, откога чакаме политици като теб. Направил си велико заключение, направо откритие.

2021.12.18 | 20:46

3
Крайно време е костококото Иван Иванов да се осъди и да ходи да лежи.
Васко Р. Младич

2021.12.18 | 18:47

2
Добре дошъл в София селяндур!

2021.12.18 | 18:38

1
Да се премахне кевр и ерп тата.

Добави коментар

Водещи новини