Йотова: Новите парламент и кабинет трябва да върнат вярата в държавата като гарант за интересите на гражданите

  • 17 декември 2021 14:54

  • 1008
  • 6
Йотова: Новите парламент и кабинет трябва да върнат вярата в държавата като гарант за интересите на гражданите
© Президентство

„Много хора днес не виждат перспектива, чувстват се все по-изоставени и не вярват в институциите. Имаме нужда от лидери, които да върнат убедеността в силата на държавността. От хора, които да покажат, че може да се управлява стабилно и мъдро в полза на всички, а не на определен тесен кръг. Новият парламент и новото правителство трябва да работят за връщане на авторитета на институциите и на вярата, че държавата е гарант за интересите на гражданите.“

Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на ежегодната конференция  по проблемите на лидерството, организирана от Института за изследване и развитие на лидерството в информационна среда към Университета по библиотекознание и информационни технологии.

В изказването си вицепрезидентът акцентира върху основните качества, които трябва да притежава един истински лидер.

„Лидерите са грамотни хора със задълбочени познания, ярки личности, способни да предвиждат събития и процеси и да променят съдби. Лидерите имат ясна визия за развитие и в кризисни моменти не действат хаотично, защото винаги са подготвени с няколко сценария и мислят с няколко хода напред“, посочи Йотова. Според нея истинското лидерство се проявява в умението за работа в екип.

„Надявам се, че времето на политиците единаци в България свърши. Истинският лидер трябва да умее да привлича съмишленици. През последните години бяхме свидетели на пагубната практика един политически лидер да се обгражда с хора, които са доста под неговото ниво, за да може да изпъква. Истинският лидер стимулира непрестанно екипа си да се развива и не се страхува, ако някой е по-добър от него. Изгражда не само себе си, но и екипа си, защото знае, че заедно са по-силни. Умее да носи отговорност както за общите успехи, така и за общите неуспехи“, убедена е вицепрезидентът.

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , е категорична, че лидерството не е титла или отличителен знак, който се получава по силата на служебното положение.

Илияна Йотова: Не виждам нови факти, които да променят позицията ни за Северна Македония

„Лидерството е качества и способности, които се доказват всеки ден. Лидерът не се страхува от непопулярни решения и умее да защитава позициите дори когато не среща широко одобрение“, заяви вицепрезидентът и определи като проява на лидерство решението за въвеждане на зелен сертификат в трудната ситуация на тежко разделение на общественото мнение по въпроса. „Така постъпват истинските лидери – независимо от репутационни негативи, вземат отговорни решения, защото са убедени, че са в интерес на гражданите“, посочи Йотова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1008 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
тези

2021.12.25 | 12:01

6
трите ще оправят българия също така и опра уинфри се загрижила може пък да повярваме както и че стоичков говори три езика НО НЕ МОЖЕ ОЩЕ ДА ПИШЕ
Умник Гюро

2021.12.18 | 10:35

5
Защо след две ваксини хората трябвало да си слагат и 3-та? А в Израел вече са стигнали и до 5-та? Чакайте, бе, другари комунисти-нацисти-глобалисти: нали още първата ваксина щеше да приключи с ковида, който така и никой по света още не е изолирал в лабораторни условия... И най-големият глупак вече ще е разбрал, че го будалкат и си правят нано-генетични опити с хората. Това българско правителство барабар с президента-национален предател ще се озоват скоро в затвора, където ще могат да се ваксинират, колкото си искат. А заради детските жертвоприношения (ваксинации), които правят, може и да бъдат избесени по стълбовете.
Аа

2021.12.17 | 15:38

4
Няма, няма :)
Аа

2021.12.17 | 15:37

3
Няма, няма :)
Теменуга

2021.12.17 | 15:32

2
ПОРЕДНА МИМИКРИЯ НА РАДЕВЕВИЯ ГОВОРИТЕЛ. Изпрахте апартаментите му, а така също и на дамаджаната 12 -те клозета! Браво! Успяхте. Господ бави и не забравя.
Г

2021.12.17 | 15:01

1
Тъпа комунистичека крава За нищо не ставаш изрод неземен

Добави коментар

Водещи новини