Енергийната комисия реши да има нов срок на мораториума върху цените на тока и парното

  • 15 декември 2021 15:44

  • 2782
  • 10
Енергийната комисия реши да има нов срок на мораториума върху цените на тока и парното
©
Слушай новината Слушай новината

Решението за мораториум върху цената на тока ще трябва утре да се отмени. Не ви го казвам като назидание, нито като човек с дълъг опит, казвам го като загриженост. Не може парламента да прави грешка върху грешка. Трябваше да намалим 15% на ДДС и щяхме да намалим цената на тока за бита. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в началото на заседанието на Временната парламентарна комисия за въпросите с енергийната криза.

На заседанието депутатите обсъдиха решението за мораториум върху цените на тока, парното и водата. Те изясниха някои въпросителни около мораториума, като например в какъв срок ще действа той.

МС въвежда нов модел на работа при случаи на бедствия и наводнения, ограничават и правата на КЕВР да актуализира цените на тока, газа и водите

Предложението за мораториума бе направено от ГЕРБ-СДС. То беше подкрепено от всички парламентарни групи без ДПС.

"Не съм съгласна с думите на началника на кабинета Лена Бориславова, че решението за мораториум трябва да се отмени. Не съм съгласна за пореден път НС да изпълнява волята на говорител или началник на кабинет при взето вече решения. Това дали решенията са правилни или не, не мисля, че може тя да коментира. Не е съществувала практика до сега друг освен министър или премиер да коментира и да задължава парламента", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя настоя да се отправи предупреждение към екипа на премиера Кирил Петков и специално до Лена Бориславова да не изземват различни функции по отношение на законодателния орган на България.

След това депутатите влязоха в спор дали заседанието на комисията е свикано легитимно, тъй като според някои депутати не е спазено двудневното изискване за свикване на комисия. Известието е пристигнало два часа преди началото на заседанието.

"Намираме се в извънредна обстановка заради това, че от хубавото предложение на ГЕРБ сме допуснали грешка, няма лошо да си признаем. Защото от 1 януари 2021 няма как да се въведе мораторум. И нека да е ясно - тази комисия трябва да заседава, за да променим това решение и да го предложим за гласуване. Тази комисия не се занимава цената на електроенергетиката, това е работа на КЕВР, ние само искаме да им помогнем да вземат правилното решение", заяви Драгомир Стойнев от БСП, който е и бивш енергиен министър.

В крайна сметка енергийната комисия прие нов срок на мораториума върху цените на тока и парното.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2782 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Металург

2021.12.15 | 18:07

10
А бе защо не ги оставите тези келеши да се оправят сами?Още не са почнали да управляват и се овъртолиха в лайната. Некадърници.
ВАКСАТА

2021.12.15 | 17:58

9
САМО ДРУГАРЯ ГЕСС ШЕФФ НЕ ПОИСКА ДА СЕ ЗАБЪРКА В ТИЯ Л А Й Н А ЗАТОВА СА МУ СЪРДИТИ :) ДА РАЗСЛЕДВАШ МЕТНАТИ ПРОТИВ БОГА Л А Й Н А ,Е ОПРЕДЕЛЕНО ЛОША ИДЕЯ, ТОШКО БАРБОШКО ;)
ВАКСАТА

2021.12.15 | 17:57

8
ОСВЕН ПЕЧАТАНЕТО НА ФАЛШИВИ БЮЛЕТИНИ, СЕ ПЕЧАТАТ И ФАЛШИВИ ФАКТУРИ ЗА СМЕТКИТЕ :)
ВАКСАТА

2021.12.15 | 17:56

7
СЕГА НЕ МОГАТ ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ, КОИТО СА ПРИБРАЛИ СЪС ЗАДНА ДАТА И ЗАТОВА МОРАТОРИУМ, ЗА ДА КОМПЕНСИРАТ НАДВЗЕТОТО, ВЪПРЕКИ ПОВИШЕНИТЕ ВЕЧЕ РЕАЛНО ЦЕНИ :) И ГЕРОЯ ТИКВУН! ;)
ВАКСАТА

2021.12.15 | 17:55

6
КАТО НАПРАВИХА ВРЪТКАТА С ПАРНОТО, ВРЪЩАХ ПАРИ ОТ ТОПЛАТА ВОДА НА НАЕМАТЕЛИТЕ. КЪМ 2000 ЛЕВА МЕ ВЪТРИХТЕ :) ЗАТОВА ИСКАХ ДА ЗНАМ ОРИЕНТИРОВЪЧНАТА ЦЕНА НА КУБИК ТОПЛА ВОДА, КОЯТО ПО ИЗРАВНИТЕЛНАТА СМЕТКА ИЗЛИЗАШЕ 9 ЛЕВА, А НЕ 12-13 КАТО У РУСЕ.

2021.12.15 | 17:32

5
От утре 1 млн души излизаме на протест срещу комунистите от Подмяната в Родината ни!
ОСМАН БЕГ

2021.12.15 | 17:07

4
ПО РАЗБИРАЕМИ ПРИЧИНИ НА ДПС НЕ МУ ТРЯБВА РЕМИК ОТ ОСМАН БЕГ. ЗАТОВА И НЕ СЕ НАМЕСВА В ТИЯ КАЛНИ ПОСТАНОВКИ.
ОСМАН БЕГ

2021.12.15 | 17:06

3
ЦЕЛАТА ИСТОРИЯ С ЦЕНАТА НА ТОКА Е ПОСТАНОВКА! КАТО ТАЯ СЪС СНИМКИТЕ НА СПАЛНЯТА НА КРАТУНАТА, КАТО ВИКТОРИЯ МАРИНОВА КОЯТО Е У КАНАДА, КАТО НАРЕЗАНИЯ ХАШОГИ, КОЙТО БИБИ СКРИ В КИБУЦ. ИМАШЕ ТАКАВА И С ЦЕНАТА НА ВОДАТА. НАЛИ СИ СПОМНЯТЕ КОГАТО СЪС ЗАДНА ДАТА СВАЛИХА ЦЕНИТЕ НА ПАРНОТО. ЩОТО ТАКА ПРОМЕНИХА И ЦЕНАТА НА ГАЗА. ОТГОВОРНО Е ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО И АХ МА КА ! ЖИВИ, ЩЕ ВИ ОДЕРА БАЛГАРАЦИ! И ЩЕ СИ НАПРАВЯ ОБУВКИ ОТ КОЖАТА ВИ!
Нашите в Парламента

2021.12.15 | 16:53

2
мачкат сините кърлежи. Отказаха ги да вдигат тока,
Новини.бг - медиен клозет

2021.12.15 | 16:52

1
Полуграмотен шизофреник измисля новините тук. Тая мутренска ку.рва пуска позиви в кутиите на софиянци с цинизми за Радев и новата власт.

Добави коментар

Водещи новини