Михаил Миков: От това управление БСП ще излезе по-зле

  • 15 декември 2021 14:55

  • 1597
  • 5
Михаил Миков: От това управление БСП ще излезе по-зле
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Сега имаше повече пиар и популизъм, очакванията на хората за формиране кабинет ги направиха по-малко придирчиви към всичко, което се говори. В коалиционното споразумение има някои неща, които са невъзможни, други - на ръба на Конституцията, трети - вече започват да ги отменят. Това заяви пред БНР Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, бивш председател на парламента, министър на вътрешните работи в правителството на тройната коалиция. 

Според него в противопоставянето между МВР и прокуратурата вероятно всяка от страните има свои аргументи, почиващи на закона или на фактите: "Извън тази война стои въпросът за правораздаването. Ако има сериозен разговор, то той трябва да бъде за това как съдят съдиите в България". 

Миков посочи, че в момента ГЕРБ искат да заблудят хората, че днес става въпрос за ляво управление:  "Това е едно либерално управление. Когато политиката не е в интерес на мнозинството граждани, това не може да бъде окачествено като ляво. ГЕРБ по тактически съображения искат да боядисат правителството в ляво, за да закачат етикета "Лявото се провали" и да претендират в перспектива отново за завръщане. Те ще бъдат дясната опозиция. Днес имаме дяснолиберално управление. Имаме дясноконсервативна опозиция, която ще даде мило и драго, за да зачеркне перспективата пред лявото". 

Той допълни, че големият проблем на грешките ни е късата памет. За него вътрешните проблеми на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не са толкова важни, колкото дали доверието на хората ще се върне:  "Смятам, че няма. От това управление БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще излезе по-зле. Заради това, че доминиращите фактори в него имат дяснолиберални разбирания. Малките социални решения се правят и от десни в политиката". 

Социалистът прогнозира, че правителството няма да изкара пълен мандат и върху това ще влияят външнополитически фактори. 

БСП си избра ново ръководство на ПГ

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1597 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.12.15 | 15:28

5
Наздра'е Микоффф. Така трябваше преди 30 години да стане. Закривайте и по затворите. Щом червените са вече десни не са нужни никому. Скоро в учебниците ще сте наравно с ония с мустачките и перчема.
пенсионер

2021.12.15 | 15:26

4
теб те видяхме. седни си на задника и мирувай. акъл от пияна глава, не.
пенсионер

2021.12.15 | 15:26

3
теб те видяхме. седни си на задника и мирувай. акъл от пияна глава, не.

2021.12.15 | 15:20

2
Отговорност е иска и управление,не само опозиция

2021.12.15 | 15:18

1
Така трябва МИКОВ

Добави коментар

Водещи новини