Румен Радев заминава за Брюксел - ще участва в заседанието на Европейския съвет

  • 14 декември 2021 14:37

  • 1839
  • 5
Румен Радев заминава за Брюксел - ще участва в заседанието на Европейския съвет
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде на посещение в Брюксел на 15 и 16 декември за участие в шестата среща на върха на „Източното партньорство“ и в заседанието на Европейския съвет. 

Това съобщиха от прессекретариата на Президентството. 

На 15 декември ще се проведе шестата среща на върха на „Източното партньорство“, в която ще участват държавните и правителствени ръководители на страните членки на Европейския съюз, както и на Армения, Азербайджан, Грузия, Република Молдова и Украйна. 

Румен Радев към Шарл Мишел: Малкият и средният бизнес трябва да бъдат подпомогнати ефективно на общоевропейско ниво

На 16 декември ще се състои заседанието на Европейския съвет. Готовността и способността на Европейския съюз за реакция в случаи на криза, тенденциите в развитието на цените на енергийните ресурси, партньорството в областта на сигурността, борбата с разпространението на епидемията от коронавирус, както и теми от общата външна политика и политика на сигурност на ЕС, са сред акцентите на срещата на държавните и правителствени ръководители на страните-членки от Европейския съюз. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1839 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.12.14 | 16:16

5
След решението на Конституционния съд има само две възможни хипотези за Радев! 1. Знаел е за двойното гражданство на К. Петков и въпреки това престъпно го е назначил за министър, нарушавайки Конституцията и законите на страната. /най-вероятна хипотеза/ 2. Проявил е престъпна небрежност и въпреки, че е могъл, не е извършил необходимата обстоятелствена проверка за гражданския статут на Петков! И в двата случая не е за президентството, а за затвора!

2021.12.14 | 16:16

4
Welcome, импийчмънт ! чл. 103 на Конституцията : (1) Президентът и вицепрезидента не носят отговорност за действията , извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията . (2) Обвинението се повдига по предложение най-малко една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание , ако повече от две трети от народните представители са гласували за това. (3) Конституционния съд разглежда обвибебието срещу президента или вицепрезидента в едномесечен срок от внасянето на обвинението . Ако бъде установено , че президент или вицепрезидент са извършили държавна измяна или са нарушили Конституцията правомощиятя им се прекратяват !

2021.12.14 | 16:15

3
Затвор, .Никаква глоба. Подал е документ с невярно съдържание. Наказанието е 3 г. затвор. Това с ВОЛЕИЗЕВЛЕНИВ ЕТО МУ не важи 8има си закони. А отговор даже още няма. В Румъния се е получило, че в Канада е получено и ще се разгледа в 3 месечен срок. Значи най рано декември. И за това лъже, още и в момента е с двойно. Така, че щом за това лъже какво остава за друго. не ни трябват мошеници.Той излъга и затова, че е платил спасителната акция за алпиниста Боян Петров. За откраднатите ту милиони, ту милиарди от ББР, където и той не запомни колко да му е версията знаем всички....и т.н. и т.н.
Божура

2021.12.14 | 15:32

2
Нали щеше да ходи неговото протеже-новият министър-председател? Но президентът много обича да се показва, да изявява добрия си английски, да се навред сред другите "първи"!!! Може скоро да няма тази възможност, нищо че на тези форуми ходят редовно избрани министър-председатели Кирчо ще почака, ще се изяви "друг път", ако му позволят. Оказва се, че има и много важни задачи за решаване. Да не стане винаги така? Горкият!!!!!
Гайгер

2021.12.14 | 14:50

1
Аве къде мъ канити да участвъм ъмчи батка П--- ин кво шъ риче. Нъл досиги негувити заповиди изпълнявъх.

Добави коментар

Водещи новини