Асен Василев: Поемам финансите на държавата в едно добро състояние

  • 13 декември 2021 19:05

  • 2122
  • 3
Асен Василев: Поемам финансите на  държавата в едно добро състояние
© Министерство на финансите

„Видяхме, че през тези три месеца тенденцията за повишена събираемост на приходите продължи. В края на ноември сме на бюджетен излишък 500 млн. лв., при планиран дефицит за края на годината от 4,5 млрд. лв., т.е. изпълнението на бюджета се движи по-добре, отколкото беше предвидено при актуализацията, която направихме", заяви новоизбраният заместник министър-председател по еврофондовете и министър на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на по време на церемонията за приемане на поста от служебния министър на финансите Валери БелчевВалери БелчевВалери Иванов Белчев е възпитаник на „Харвард”, от където има Магистърска степен по публична тази вечер в Министерството на финансите.

"COVID кризата се оказа също по-малка от заложеното, нямаше пълен локдаун на бизнеса, структурите на НАП и Агенция „Митници“ са продължили да работят много активно", отбелязва той.

Асен Василев: Актуализиране на бюджета не се предвижда, пари ще има

"Поемам финансите на държавата в едно добро състояние, очаквам икономиката на страната ни да тръгне напред, с бързо възстановяване от кризата“, каза Василев.

От своя страна, Валери БелчевВалери БелчевВалери Иванов Белчев е възпитаник на „Харвард”, от където има Магистърска степен по публична подчерта, че за него постът на министър на финансите е бил огромна отговорност, „защото Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на постави нови стандарти в това Министерство, като за мен беше важно да запазя структурата и стандартите на работата“.

По актуалната тема за изготвения и оттеглен впоследствие проектобюджет на служебното правителство за 2022 г., Белчев каза, че проектобюджетът е подготвен според изискванията на закона и в хипотезата, ако по една или друга причина правителство не се състави, да не се оставя държавата без бюджет.

„В неделя оттеглихме нашето предложение за бюджет, защото то стана безпредметно, надявам се да послужи за база при разработването на новия бюджет за 2022 г.“ – каза бившият вече министър на финансите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2122 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ПУТИ

2022.01.12 | 19:16

3
РЕКЕТА ЗА КРЕМЪЛ,КОЙТО НИ ПРОБУТВА НАЙ СКЪПАТА ГАЗ В СВЕТА КОЯТО ТОЙ ГРАБИ ОТ КОЛОНИИТЕ СИ. СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ,ТУРЕНИ ОТ РУСКАТА ВЕЩИЦА МУТРАФОНОВА ПЪЛНЯТ ГУШАТА НА КРЕМЪЛ. СКОРО ЩЕ ПРЕДЛОЖАТ, ПАК ДА СМЕ ОФИЦИАЛНО БАЛКАНСКАТА ДУПКА НА ОСРАНИЯ КРЕМЪЛСКИ КЕНЕФФФФ...
Цв.

2021.12.13 | 19:20

1
Ами то колко дългове в милиарди се изтеглиха, как няма да е в добро състояние??? Ама нищо в държавата не работи!!!

2021.12.13 | 19:51

2
То тиквеницата колко повече изтегли че нищо не заработи.

Добави коментар

Водещи новини