Това ли е депутатът от ГЕРБ, който е на мушката на Бойко Рашков за аферата "Хемус"?

  • 13 декември 2021 14:25

  • 28997
  • 0
Това ли е депутатът от ГЕРБ, който е на мушката на Бойко Рашков за аферата "Хемус"?
© bulphoto (архив)

Разследването на аферата с магистрала "Хемус" ще доведе до промени в състава на някои от парламентарните групи. Тази закана отправи миналата събота служебният вътрешен министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, който запазва същия пост и в редовното правителство с премиер Кирил Петков. Думите му прозвучаха като предупреждение, че някои депутати може да се разделят с имунитета си и да станат обвиняеми.

Заради изчезналите десетки милиони левове от авансовите плащания, преведени от държавата на частни строителни фирми за изграждането на магистралата засега има три досъдебни производства.

Рашков обяви приоритетите си и се закани на някои парламентарни групи

Междувременно в Националната полиция се води разследване за сключване на неизгодна сделка в особено големи размери. Прокуратурата разследва безстопанственост по данни от доклад на Сметната палата за “Автомагистрали” ЕАД. Делото на ГДБОП пък е за пране на пари и точно по него беше арестуван 42-годишният Борислав Колев. Бившият данъчен е сред най-елитните рефери по футзал. Той е сочен като основна фигура в схемата за пране на пари, за която от МВР твърдят, че участват и бивши управляващи. 

Според предварителна информация ГДБОП е установила връзка на Колев с настоящия депутат на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Стефан Апостолов, който също е добре познато име в родния футбол. Той беше дълги години рефер, а след последния конгрес на БФС се изявява като съдийски наблюдател. Апостолов е депутат в последните няколко парламента, като винаги е последен в листата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в Благоевград, след което изскача на първо място заради преференциите. Същото се случи и на последния вот на 14 ноември, като тогава получи 33,54% личен вот в района, пише Марица.

33-годишният Апостолов е син на кмета на Симитли и бивш елитен рефер Апостол Апостолов-Поли. На последния конгрес на БФС, на който Борислав Михайлов бе преизбран с 11 гласа пред Димитър Бербатов, депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в бе предложен за член на изпълкома на централата, но получи само 126 гласа, най-малко от всички. 

Връзката на Стефан Апостолов с аферите около строежа на АМ "Хемус" вероятно е заради отношенията му с Борислав Колев и ролята на благоевградски компании, получили най-големи преводи от държавата за строежа на "Хемус", твърдят запознати с разследването.

 

 

Мая Йорданова
28997 0

Свързани новини

Водещи новини