Ето какви административни промени настъпват по силата на коалиционното споразумение

  • 11 декември 2021 07:27

  • 9624
  • 36
Ето какви административни промени настъпват по силата на коалиционното споразумение
© Продължаваме промяната

Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/ и Изпълнителна агенция по горите /ИАГ/ преминават от Министерство на земеделието към Министерски съвет. Това предвиждат част от структурните промени, разписани в коалиционното споразумение между "Продължаваме Промяната", "Има такъв народ", "БСП за България" и "Демократична България".

В структурата на Министерски съвет се предвиждат петима вицепремиери. Това са заместник министър-председател по еврофондовете и министър на финансите; вицепремиер по ефективно управление, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, вицепремиер и министър на околната среда и водите и вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството.

Президентът връчва мандат на ПП, те обявяват състава на правителството

Към Министерство на финансите преминава Дирекция "Централно Координационно Звено" от МС, както и Изпълнителна агенция "Сертификационен одит на средствата от Европейските земеделски фондове", е записано в споразумението. Заместник министър-председател по ефективно управление ще ръководи дирекция "Добро управление" в Министерски съвет, Института за публична администрация в МС; Дирекция "Модернизация на администрацията" в МС; Центровете за споделени услуги на база Дирекции "Човешки ресурси", "Информационни технологии", "Управление на собствеността", "Счетоводство" от всички ведомства към МС.

В ресора на вицепремиера по ефективно управление преминават и "Български пощи" ЕАД, които досега бяха към Министерство на транспорта информационните технологии и съобщенията /МТИТС/, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, част от Министерство на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/, Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" от МРРБ. В ресора на новия вицепремиер преминава и Агенция по вписванията от Министерство на правосъдието /МП/.

Това ли е коалиционното споразумение?

Заместник министър-председател и министър на икономиката и индустрията ще поеме "Транспортно строителство и възстановяване" ЕАД от МТИТС.

Според текстовете на споразумението се закрива държавно предприятие "Държавна петролна компания" ЕАД.

Предвидено е към Министерството на външните работи да премине Държавна агенция за българите в чужбина от Министерския съвет. Към министъра на правосъдието преминават дирекция "Съдебна защита" от МФ. Към Министерство на здравеопазването преминават всички държавни болници.

На подчинение на министъра на иновациите и растежа ще са главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" от Министерство на икономиката /МИ/, дирекция "Насърчителни мерки и проекти" от МИ, Държавна агенция за научни изследвания и иновации от МС, "София Тех Парк" ЕАД, "Българска банка за развитие" ЕАД, "Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД, както и Българска агенция за инвестиции.

Към министъра на електронното управление преминава Държавна агенция електронно управление от МС, Дирекция "Информационни технологии" от МТИТС, "Информационно обслужване" АД.

Коалиционното споразумение в България влезе в световните медии

Структурата на МС ще бъде реализирана без увеличение на общата щатна численост на държавната администрация, е предвидено в споразумението.

Коалиционните партньори носят отговорност за изпълнението на заложените мерки и политики. Те се задължават да оказват необходимото съдействие и да способстват за своевременно приемане на нови подзаконови нормативни актове или за изменение на съществуващите, така че да бъдат постигнати целите и политиките на споразумението и решени актуалните проблеми за страната в най-кратки срокове, предвиждат текстовете.

Персоналният състав на новото правителство ще бъде обявено днес от 13.00 часа в сградата на парламента. Конкретните политики, мерките и сроковете за тяхното изпълнение са записани в 19 приложения.

Последвайте канала на

Владимир Василев
9624 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар

2021.12.11 | 14:35

35
КАКТО ГИ ГОНИХМЕ С КАМЪНИ ПРЕЗ 1989 Г, СЕГА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ОТНОВО, НО ТОГАВА НЕ СЕ ПРОЛЯ КРЪВ, ЗАЩОТО ИМАХМЕ ЖЕЛЕВ. СЕГА ОБАЧЕ НЯМА ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ. ПЪРВА СНИМКА, КОРНЕЛИЯ УВОЛНЕНА ОТ СТАНИШЕВ С ПЕЕВСКИ, ТОЧНО ЗА КОРУПЦИЯ, ПРИВАТИЗИРАЛА ТЕХНОИМПЕКС. ДО НЕЯ КРАДЕЦ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ СЪДЕН В ЛОНДОН И АМЕРИКА. ДРУГИЯ ЛЪЖЕЦ ПОДАЛ ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ И НАРУШИТЕЛ НА КОНСТИТУЦИЯТА. ВТОРА СНИМКА. ГНОМА АТАНАСОВ, ДС КОМУНИСТ И БОЙКИЕВ ХР. ИВАНОВ МАДЖО, КОЙТО, КАЗА НИКОГА С БСП И ДПС, А ЕЙ ГО НА, ЧЕ И СЕЛФИ С ПЕЕВСКИ СИ ПРАВЯТ.ТРЕТА СНИМКА, ТОШКО АФРИКАНСКИ, КОЙТО ИЗОБЛИЧИ И ДВАМАТА КИРЧО И КОКОРЧО, ЧЕ СА МОШЕНИЦИ И ПРЕДИ МЕСЕЦ, КАЗА ДОБРЕ, ЧЕ НЕ СА СЕ ИЗЛЪГАЛИ ДА ГИ ПРЕДЛОЖАТ ТОГАВА ЗА МИНИСТРИ И ВТОРИ ПЪТ НЯМА ДА ИМА. И ЗА ТОВА СЕ СЪДИ С ТОЗИ ДО НЕГО ВАСИЛЕВ. А ВОЖДА ИМ ТРИФОНОВ КАЗА, ЧЕ НИКОГА С ДПС И БСП И ЩЕ СИ ГО ТАТУИРА НА РЪКАТА. ТАКА, ЧЕ ТАЗИ ЧЕТВОРНА КОАЛИЦИЯ ЩЕ Е ДО ЯНУАРИ, КОГАТО СИ ПОЛУЧИМ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, ОЛИОТО СТАНЕ 8 ЛЕВА , А ХЛЯБА 3.
Христина

2021.12.12 | 21:25

36
Много правилно казано с
Умник Гюро

2021.12.11 | 13:15

34
Защо журналистите не попитат премиера, Кирил Петков, какви са бизнес интересите му с Майкъл Карш, който е дясна ръка на масовия убиец, Бил Гейтс? За сведение: Кирил Петков е записан като съ-собственик на медико-фармацевтични фирми с въпросния сатанист. А разрешение за дейността на тези сатанистки фирми на територията на България е дадено лично от Румен Радев, национален предател - президент.
ШИБАМ СВИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.12.11 | 11:23

28
Само след няколко месеца, от ГЕРБ ще зависи мнозинството ! Тези няма да ги бъде дълго !
Коч

2021.12.11 | 12:24

33
Аз ще шибам лайняр като теб.

2021.12.11 | 12:19

30
Блажени са вярващите!
Мук

2021.12.11 | 12:22

32
Мравояда червен боклук откаде взема пари за апартамента в Брюксел. ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА

2021.12.11 | 08:29

8
Тези на снимката ще крадат много яко.....КОМУНИСТИ

2021.12.11 | 12:20

31
Бойко Борисов член на БКП,баш комунист

2021.12.11 | 09:55

22
Повече от болшевика тиквен или по малко,кво викаш комуняги порят болшевишки тиквени ануси,кеф.

2021.12.11 | 09:05

18
Па те вече крадат
От

2021.12.11 | 12:11

29
Снимката си личи какъв ще е резултатът и в чия полза. Тези двамата ги гледам не помня от кога
ШИБАМ СВИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.12.11 | 11:23

27
Само след няколко месеца, от ГЕРБ ще зависи мнозинството ! Тези няма да ги бъде дълго !
ШИБАМ СВИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.12.11 | 11:23

26
Само след няколко месеца, от ГЕРБ ще зависи мнозинството ! Тези няма да ги бъде дълго !
ШИБАМ СВИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.12.11 | 11:23

25
Само след няколко месеца, от ГЕРБ ще зависи мнозинството ! Тези няма да ги бъде дълго !
Гост

2021.12.11 | 10:05

24
Боже помагай! Тия четиримата без да си отварят устата очичките ом светят като касички. Измамници, но разбрали че хората обичат да ги лъжат.

Добави коментар

Водещи новини