ПП предлагат създаването на постоянна комисия в НС за противодействие на корупцията

  • 09 декември 2021 15:40

  • 1057
  • 1
©
Слушай новината Слушай новината

Започнаха обсъжданията за нов правилник на Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg. Целта е да се подобри работата в НС.

„Днес искам да решим как ще процедира тази комисия. Трябва бързо да се изработи новият правилник на Народното събрание, тъй като има много важни задачи пред новото НС“, започна председателят на комисията Лена Бориславова от ПП.

Тя призова всеки един от членовете на комисията да представи свои предложения за подобряване на сега действащият правилник. В рамките на заседанието бе решено до вторник да бъдат внесени различните предложения, които да бъдат обсъдени на следващо заседание, което ще се проведе в сряда в 14:30 часа.

„Не е тук мястото да се казва кой какво да прави. Това е право на всеки народен представител. Затова се налага този дълъг срок. Трябва да се подобри контролът, който съществува в Народното събрание върху органите, които избираме. Сметната палата не внесе нито един доклад за четири години. Другият проблем е с публичните обсъждания“, заяви Ива Митева от ИТН.

Партиите от 47-ото НС се разбраха за местата в залата

ПП застават зад две основни изменения на правилника на НС, а именно създаване на нова постоянна комисия, която да е за противодействие на корупцията. Тя ще бъде натоварена с изслушването на онези органи, които се избират от НС. Другата насока ще касае дейността на НС, а именно така да се организира процеса в НС, че да се ограничат политическите способи за губенето на времето на народните представители и диалогът да е насочен в посоката на разумния диалог.

Тя допълни, че трябва да се забрани говоренето по телефони по време на заседание.

Председателят на комисията Лена Бориславова от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ заяви, че се радва за конструктивния диалог, в чийто дух се проведе заседанието.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1057 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.09 | 17:23

1
Комисията трябва да започне от Кирчо и кокорчо

Добави коментар

Водещи новини