Стоян Михалев, ДБ: Вярвам, че ще се поздравим с едно доста балансирано коалиционно споразумение

  • 07 декември 2021 20:55

  • 3883
  • 7
Стоян Михалев, ДБ: Вярвам, че ще се поздравим с едно доста балансирано коалиционно споразумение
© Булфото (архив)

Коалиционното споразумение е за страшно много сектори, много е дълго, изготвено е чрез експертни групи. Има точки, по които имаше абсолютно съгласие. Имаше точки, които трябваше допълнително да бъдат изчиствани, защото по тях имаше известни разминавания. Имаше точки, които се оказа, че не могат да бъдат решени в конкретния сектор, коментира в "Още от деня" Стоян Михалев от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

По думите му в сектор "Сигурност" има някои дисбаланси, нанесени от служебния кабинет и президента Румен Радев.

"Ние нямаме гаранция, че всички тези хора, които бяха новоназначени, отговарят на професионалните стандарти и не е лошо да се помисли за вариант за оценка на техните професионални качества, защото, вероятно, едни от тях са точно за местата си, но други не са. Това е много сложен и важен сектор и е от съществено значение някой да не го употребява за концентрация на власт", посочи Михалев.

Според събеседника на БНТ тази тема ще стои на масата, докато не се получат гаранции за демократичния процес.

Стоян Михалев беше категоричен, че комуникационният процес, който тече в последния месец, дава много добри резултати.

"Вярвам, че ще се поздравим с едно добро и доста балансирано коалиционно споразумение, което ще бъде подписано от "Продължаваме промяната" с останалите три политически субекта поотделно", отбеляза той.

Преговорите за коалиция продължават, очаква се всяка партия да има свой вицепремиер

Михалев потвърди, че се очаква Министерството на финансите да бъде оглавено от представител на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", както и че още две министерства "са на масата" и се разговаря за тях. Разговорите обаче не са приключили, уточни той и допълни, че когато след края на преговорите и полагането на подписи под документа всичко ще е ясно.

"Ако сме искали да правим нещо директно с БСП, можехме да го осъществим и в двата предишни парламента", отговори той на въпрос защо "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" не желае да подпише споразумение, под което стои подписът на лидера на БСП.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3883 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Демократ

2021.12.09 | 10:40

7
Къде сме тръгнали с комунисти правителство да правим???

2021.12.08 | 02:23

6
Най тъпия депутат от Дай БГ.!Как го избраха варненци,и те сбъркани!То и кой го познава,ней тъй на посоки..Събра се шкартото от най малко получили доверие да обслужват кабинет на олигарсите.
Toshko Afrikanski

2021.12.08 | 00:45

5
Vseki drapa za kokala.

2021.12.07 | 21:08

2
Надай се жено на пиян х.й

2021.12.07 | 22:23

4
този червей от къде изпълязя бе??????!!!!!!!!

2021.12.07 | 21:51

3
червен пръдльо

2021.12.07 | 21:05

1
Хайде,няма нужда от поздравленията ви.

Добави коментар

Водещи новини