ВМРО: Депутатите решиха, че за тях зеленият сертификат не важи. Те с какво са по-различни от обикновените хора?

  • 07 декември 2021 15:36

  • 2125
  • 6
ВМРО: Депутатите решиха, че за тях зеленият сертификат не важи. Те с какво са по-различни от обикновените хора?
© Булфото архив

Депутатският имунитет не е равен на такъв от преболедуване на COVID-19. Или някъде нещо в комуникацията между здравните власти и парламента се обърка, или депутатите отново се оказаха по-равни от всички останали в държавата. Това се посочва в позиция на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа по повод информацията, която медиите публикуваха от провелия се председателски съвет днес, на който една от точките беше именно дали за народните представители ще важат правилата, които важат за всички граждани, работещи в сгради с по-голяма площ.

Днешното решение на ръководството на парламента реално е отказ за изпълнение на заповед на здравния министър, която би следвало да е задължителна за всички български граждани.

На депутатите няма да се изисква зелен сертификат, за да ходят на работа

Ние от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа сме категорично против зеления сертификат и първи се противопоставихме на въвеждането му. За нас от самото начало тази мярка беше наложена неадекватно, без възможност за реална реакция на хората да предприемат необходимите действия за набавянето му, което доведе по поредния хаос в държавата. Но при положение, че този документ се изисква от работещите в здравната система, в ресторантите, хотелите, МОЛ-овете и т.н. Изисква се за влизане на закрити обществени места над 300 кв. м. А защо се допуска изключение за Народното събрание?

Още преди две седмици отправихме всички тези въпроси към здравния министър Стойчо Кацаров, но отговор така и не получихме. А такъв той дължи не на нас, а на всички българи.

Днешното решение всъщност създава и правен прецедент, който може да бъде използван от собствениците на търговски центрове. Управата се събира и решава, че тази територия не е под юрисдикцията на МЗ и отменя изискването за зелен сертификат за работещите и посетителите. Това е абсурдно и нагло. Утре на същия принцип може да се събере УС на сграда Х и да вземе решение, че тя е автономна територия и в нея не важат законите на Република България.

Ето до такива неадекватни казуси могат да доведат арогантните решения на представителите в 47-ия парламент.

И стигаме до мъдрата българска поговорка, че законът е за кон, не за кокошка!

За народните представители, че и за държавната администрация, заповедта на здравния министър не важи, а за обикновените хора тя е закон. Нали чакахме промяна от това НС. С поредната си постъпка тези хора там доказаха, че ще ни дадат по повече от старото – за депутатите законите са врата в полето. Тя важи само за честните данъкоплатци/избиратели.

 

Мая Йорданова
2125 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.12.07 | 18:41

6
Заличавайте го във всички регистри това ВМРО ! Членовете във ВЪЗРАЖДАНЕ ! Там е местото ви , честни българи !

2021.12.07 | 18:38

5
Луна събра повече гласове от вас бе ! ГЕРБ ви завлече в тинята !

2021.12.07 | 18:37

4
ВМРО тихо умира ! Затихващи функции !

2021.12.07 | 16:29

3
Затова и 4 % нямате
Ала бала

2021.12.07 | 16:05

2
Подлоги, яд ги е
Майтапчи Йово

2021.12.07 | 16:04

1
Идиоти, а ако бяхте на хранилката, дали щяхте да мучите:)))???

Добави коментар

Водещи новини