Нинова: Изчистихме неяснотите около коалиционното споразумение, до края на деня се очаква окончателния му вариант

  • 07 декември 2021 15:28

  • 3580
  • 6
Нинова: Изчистихме неяснотите около коалиционното споразумение, до края на деня се очаква окончателния му вариант
© Булфото архив

Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за заяви, че очаква до края на деня окончателния вариант на коалиционното споразумение.

Тя участва в заседание на Председателски съвет в парламента, където беше обсъждана темата за въвеждането на зелен сертификат за вход в сградата на парламента. Готвеното коалиционното споразумение се очаква да бъде подписано от "Продължаваме промяната", "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България", "Има такъв народ" и "Демократична България".

Нинова: Спекулация е, че ще има Министерство на държавните предприятия. Това е абсурд

Нинова не даде отговор на въпросите, свързани с броя на министерствата, които евентуално БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е би получила. По думите ѝ вчера е била проведена среща с "Продължаваме Промяната", по време на която критичните бележки са били изчистени. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за съобщи, че между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и мандатоносителят вече нямало разминавания.

"Чакаме одобрението на другите коалиционни партньори. При нас още вчера са изчистени допълнителните въпроси. Чакаме одобрението на другите, за да можем да излезем пред Националния съвет със сериозно предложение", обясни Нинова.

Нинова уточни, че разминаването е било в обособената законодателна програма на бъдещото мнозинство, където е имало пропуски най-вече по отношение на социалната сфера. Сред тях тя визира увеличението на майчинството, безплатните лекарства за деца, плащанията за второ и трето дете.

Нинова информира, че Националният съвет на партията, от който се очаква да одобри бъдещото коалиционно споразумение, ще бъде насрочен в момента, в който от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е получат от мандатоносителя окончателния вариант на документа.

Мая Йорданова
3580 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ха честито!

2021.12.07 | 17:57

6
Със стари корви,нов бардак!
Умник Гюро

2021.12.07 | 17:14

5
Защо метресата на генерал Решетников нарежда и пренарежда правителството? Никой не е гласувал за тази Крушовска биволица и гнусна крадла.

2021.12.07 | 17:07

4
В цял свят ненавиждат предатели и продажници,при българите ги величаят ,като богове.
Тошко.

2021.12.07 | 16:55

3
Добре,че се намесиха старите кадри с парите иначе бяхте сгазили лукъ. Щехте да видите министерството само в спомените си.
дфдбсдб

2021.12.07 | 16:46

2
Хахахахах политическия труп има изисквания? Що ли не се учудвам? Министри не щеш ли ?

2021.12.07 | 16:25

1
Радев така разбира справедливостта да ни управляват хора които народа не иска.

Добави коментар

Водещи новини