Председателският съвет обсъжда идеята в НС да се влиза със зелен сертификат

  • 07 декември 2021 12:35

  • 2572
  • 4
Председателският съвет обсъжда идеята в НС да се влиза със зелен сертификат
© Булфото (архив)

Първи председателски съвет се провежда в 47-ото Народното събрание, съобщи БТВ. Очаква се новите депутати да обсъдят идеята в сградата на Парламента да се влиза със зелен сертификат.

Вече всички представители на парламентарни групи са се събрали в кабинета на председателя на парламента. Освен темата за зеления сертификат ще бъде обсъдена и програмата на първото редовно заседание на парламента тази сряда. 

ВМРО пита Кацаров: Ще изисквате ли зелен сертификат или тестове от народните представители?

„За нас не е проблем да показваме зеления си сертификат всяка сутрин на влизане в сградата. Считаме, че когато правилата важат за цялата държава със заповед на здравния момент, трябва да важат и за народните представители“, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Аз съм ваксинирана с трета доза и призовавам всички да го направят. Това е в интерес на всички – на нас самите, на семействата ни“, казва заместник-председателят на НС и депутат от ДПС Мукаддес Анлбант.

„Това представлява една скрита форма на държавен преврат. Как точно ще спрат хора, които са представители на народа да влизат тук? Ами ако утре решат, че вместо зелен сертификат за тази ваксина, трябва да има нещо друго като условия? Например да допускат само хора, които се харесват на една част от мнозинството. Това е пряка дискриминация“, смята Костадин Костадинов от „Възраждане“. 

ГЕРБ – СДС искат извънредно заседание на НС заради акцията във в-к „Труд“

От ГЕРБ-СДС ще поискат тази сряда да има изслушване на ресорния министър за случая с вестник „Труд“.

Преди обед се провеждат и заседания на парламентарните групи на политическите сили.

Филип Епитропов
2572 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Руми

2021.12.07 | 17:09

4
Тъпаци
Умник Гюро

2021.12.07 | 14:08

3
Комунисти, ченгета, мутренски чалгари, македонисти, кремълски слуги, мошеници и сатанисти: всички заедно продължават деветосептемврийската промяна в България от 1944г. Венсеремос!

2021.12.07 | 13:41

2
Е то тогава , парламента ще остане празен !

2021.12.07 | 13:35

1
Идиотизъм , дискриминация , кретенизъм ! Какъв зелен сертификат ви е патил бе , идиоти ?!

Добави коментар

Водещи новини