Христо Иванов: Трябва да има правителство. Всички сме наясно с това

  • 07 декември 2021 10:57

  • 2312
  • 5
©

"Трябва да има правителство. Всички сме наясно с това", заяви пред журналисти съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

"Нищо страшно не виждам в заявката за съкращаване на кадри от администрацията. Предстои икономически растеж", каза той.

Христо Иванов за парламентарното мнозинство: Корупционният вирус трябва да бъде поставен под карантина

„Получихме вчера сутринта текста на приложенията към споразуменията. Става забавяне по наша вина, но причините са технологични. Нашите експерти трябва да се запознаят с тях, това е технология. Изобщо не става дума за някакви различия и моля да няма спекулации в това отношение“, обясни Иванов.

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския заяви, че не знае имената от другите политически формации, които се спрягат за министри.

„Доколкото знам текат някакви обсъждания. Разбираме изключителната сложност, в който се намира страната. Аритметично за нас е важно да има мнозинство, което е извън ГЕРБ и ДПС. Ясно е, че то не може да бъде безпроблемно и гладко, но трябва да има правителство. Трудността ще започне след това – как ще функционира това мнозинство“, смята Иванов.

„Трябва да дадем един голям кредит на доверие на мандатоносителя, защото иначе няма да има управление“, допълни той.

ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров коментира от своя страна МВР. Той напомни, че докато всичко не е договорено, значи нищо не е договорено.

„Има риск при съставяне на правителство да се получи ситуация на партийна феодализация на отделните министерства. Ще направим необходимото за корекции в коалиционното споразумение това да не се случи. Когато министърът по собствена воля и само той може да си определя екипа и той е от една политическа сила, нали си давате сметка какво може да се случи“, каза Атанасов.

Ген. Атанасов отново напомни колко тежък и сложен е секторът МВР. 

По отношение на сектор „Сигурност“ той заяви, че там трябва да има баланси. Според него е правилна смяната на всички шефове на специалните служби по време на служебните правителства.

„Борисовото правителство беше кадрувало така сектор „Сигурност“, че да прикрива корупцията и престъпленията“, каза ген. Атанасов.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2312 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Пастичка

2021.12.07 | 14:45

5
Всички са наясно с това, но по стар обичай на ДБ, и специално по презумция на Христо и Атанас, ще провалят преговорите в последния момент с техните претенции ....

2021.12.07 | 14:10

4
Изчезни червен,грозен,вмирисан,малоумен идиот.
Умник Гюро

2021.12.07 | 14:08

3
Комунисти, ченгета, мутренски чалгари, македонисти, кремълски слуги, мошеници и сатанисти: всички заедно продължават деветосептемврийската промяна в България от 1944г. Венсеремос!

2021.12.07 | 13:00

2
Егати айдуците идват на власт

2021.12.07 | 11:31

1
Гласувалите за ДБ, получиха ДС, да им е честито!

Добави коментар

Водещи новини