Първан Симеонов: Българите очакват да са част от Европа пълноценно, да не сме бедни и да не се срамуваме от самите себе си

  • 06 декември 2021 15:28

  • 661
  • 5
Първан Симеонов: Българите очакват да са част от Европа пълноценно, да не сме бедни и да не се срамуваме от самите себе си
© Facebook

Българите очакват да са част от Европа пълноценно, мечта на едно догонващо общество, да не сме бедни и да не се срамуваме от себе си, каза Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл болкан" по време на конференцията "Български гласове за Европа".

Политологът коментира, на базата на данни на анкета, че интуитивно могат да се доловят онези неща от Европа, на които българите разчитат и това далеч не са само парите, а истински ценни неща.

Мария Габриел: Образованието и критичното мислене са ключови в борбата с дезинформацията

"За българите парите са само едно от нещата, другото е, че Европа е ултимативната санкция срещу нашия елит. Третото, което българите харесват в Европа, това е, че ние все пак имаме този цивилизационен избор. Ние сме произточно настроени по сърце, но по разум сме много прозападни, коментира анализаторът. Според него важният разговор е за самоличността на Европа. Тя трябва да реши първия въпрос - да бъде ли по-субектна, да бъде ли по-единна, да има ли самоличност или да продължи да бъде общ пазар", отбеляза той.

Главното обвинение спрямо Европа е, че е прекалено елитен проект, отбеляза анализаторът.

Той посочи, че инициативата да се даде думата на гражданите е много добра. Културните различия трябва да се пазят. Европа освен културна, социална, тя е и многонационална, допълни Симеонов.

Попитан българите готови ли са в името на Европа да се откажат от въглищата, Симеонов коментира, че не мисли така и тук трябва да бъде намерен реален разказ. Освен голямо отлагане трябва да има и голяма алтернатива, коментира той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
661 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.06 | 16:47

4
Българите вече не се нуждаят от диктатурата на Европейската нацистка комисия. Европейският Съюз вече е тоталитарна институция, отнемаща правата на хората и заплашваща белите нации от унищожение. Това е истината - глобалистите е.аха майката на Европа.

2021.12.06 | 17:57

5
Ти какво общо имаш с "белите нации", ве, мангуста гербава?

2021.12.06 | 16:27

3
БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е БЕДНА ДОКАТО В НЕЯ ИМА СОЦИАЛИСТИ И РУСОФИЛИ.

2021.12.06 | 16:24

2
Червен боклук

2021.12.06 | 16:23

1
СРАМУВАМЕ СЕ ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ

Добави коментар

Водещи новини