Мика Зайкова: Служебното правителство си позволи някои волности

  • 06 декември 2021 12:38

  • 3961
  • 5
Мика Зайкова: Служебното правителство си позволи някои волности
© Булфото архив

Трябва да се преразгледа изцяло действието на Енергийната борса и наред с това да се разшири обхватът на хората, които получават енергийни помощи. Това заяви пред Фокус финансовият експерт от ИТН Мика ЗайковаМика ЗайковаМика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 година в София. Завършила е Минно-геоложкия институт,.

„Че има спекула – това е абсолютно сигурно и затова би трябвало правителството като се състави, да започне веднага работа в тази посока. Първо – да провери дали няма картелно споразумение на Свободната енергийна борса. България няма проблем с търсенето и предлагането на електрическа енергия, че да се вдигат цените поради търсене и предлагане. България има 10 000 киловатчаса инсталирана мощност, а ползва 2 до 3 хиляди. Останалото го изнасяме. И въпреки това има едни от най-ниските цени на електроенергия. И по тоя случай и румънците, и турците много добре си живеят с нашите цени. Работата е там, че ние сме бедни и за нашите предприятия тези цени са високи“, подчерта тя.

Мика Зайкова: Абсурд е България повече да е без правителство, кабинетът ще е с 4-годишен мандат

Според Мика ЗайковаМика ЗайковаМика Зайкова е родена на 2 февруари 1942 година в София. Завършила е Минно-геоложкия институт,, служебното правителство си е позволило някои волности по параметрите на новия бюджет.

„Позволи си, защото – първо, то не знае структурата да речем на Министерски съвет, т.е. не знае колко министри. Вече горе-долу има някаква представа, но тогава, когато е правен бюджета, нищо такова не се е знаело. Така че не е знаело най-важното – политиките и мерките, които четирите партии залагат, за да може България по-бързо да изплува, т.е. да не е на последно място нито по бедност, нито по инвестиции, и да може да развие своята икономика в посока на висока добавена стойност“, отбеляза Зайкова.

„Ние в рамките на разговорите предложихме да няма по-ниска минимална заплата от 700 лева, но не казахме колко да е тя и няма и да кажем, защото тя се образува на база на преговори в Тристранния съвет, на база на разговори“, уточни тя.

По думите ѝ, в желанието си да бъдат добри на финала, служебните министри поставят в изключително особена ситуация бъдещите преговори със социалните партньори.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3961 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мико

2021.12.06 | 12:57

1
Това нвприятно и смръдливо червено бабе няма ли кой да го скрие.

2021.12.06 | 15:49

5
Чакаме Ковида да я оправи скоро, време и е

2021.12.06 | 13:46

3
Както скриха насраното и порено миризливо,болшевишко тикве ли.
папу

2021.12.06 | 13:42

2
Млък бе, селтак !
Фокус

2021.12.06 | 13:57

4
Е проруско и руснаците редовно го цитират за да покажат колко българите са недоволни от НАТО и ЕС. Щом Мика дава интервю там значи казва каквото са и написали такива като Волгин

Добави коментар

Водещи новини