Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция! Нека да не си поставяме цели, които не можем да изпълним

  • 03 декември 2021 09:52

  • 1609
  • 16
©

През тази година два последователни парламента се провалиха в опита си да излъчат редовно управление на страната. Този провал беше наказан от българските избиратели с рекордно ниска избирателна активност и срив на подкрепата за партиите, които участваха пряко в него. Тези два факта трябва да бъдат отчетени от всички нас и сме длъжни да се съобразим с тях. Заради ниската избирателна активност настоящият парламент не разполага с достатъчно голяма легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в произвеждане на скандали. Каквото и да е мнозинството в парламента, то няма да е плод на силна обществена енергия, а резултат от компромиси. Не е ясно колко български граждани бяха лишени от правото си на глас заради машините и репресиите от служебното правителство. Всяка илюзия, че някой е победил безапелационно, ще се разбие в действителността. Това заяви от парламентарната трибуна Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на по повод откриването на 47-ото Народно събрание.

,,Надяваме се, че грешките, които провалиха последните два парламента, няма да се повторят в този и всички ще подходим със смирение и отговорност в сложната ситуация, в която се намира България. Осъзнаваме и необходимостта от съставянето на редовно правителство'', каза още Атанасова.

По думите ѝ в новия парламент ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ще бъде опозицията на очертаващото се ляво либерално мнозинство.

Но ние не възприемаме ролята си на опозиция като политически инструмент за нагнетяване на напрежение в обществото. Наясно сме, че предизвикателствата пред страната са прекалено големи и на тях може да се отговори само с разумни решения, обществено единение и политическо съгласие. Готови сме да водим конструктивни и публични разговори с всички парламентри групи, увери тя.

Атанасова припомни, че на днешната дата преди 15 години е основана ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и използва повода да благодари от името на партията на всички техни членове и симпатизанти, които са ги подкрепяли, "въпреки заплахите, изчегъртването и репресиите".

Атанасова: Ще внесем мораториум на нов външен дълг до сформиране на редовно правителство

,,През последните години, докато бяхме управляващи, бяхме подложени на постоянни атаки. Затова сме наясно колко е важен подходът на опозицията към управляващото мнозинство. Ролята на опозицията трябва да е ролята на разумен коректив. Пожелаваме успех на бъдещите управляващи и ги призоваваме да не пропускат възможностите за разговори с опозицията. Мога да гарантирам, че ако бъде сформирано редовно правителство, то ще получи необходимия толеранс и нужната експертиза от нашите колеги'', заяви Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Сред основните приоритети на коалицията ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Атанасова изтъкна качественото образование, инвестициите и увеличаването на доходите на българите. По отношение на доходите обаче тя предупреди, че от партията няма да позволяват това да се случи чрез тегленето на заеми и в тази връзка обяви, че първото предложението на групата ще бъде мораториум върху тегленето на нов държавен дълг до избирането на редовно правителство.

Не бива да си поставяме цели, които не сме в състояние да постигнем, но сме длъжни да надскочим егото, злободневните теми и дори тяснопартийните интереси, в името на това да облекчим всички български граждани, които са изправени пред предизвикателствата на кризата. Убедени сме, че това е единственият път към връщането на доверието в парламента, в партиите и във възможностите на страната да защитава националния си интерес. От всички нас зависи да дадем увереност на българите, че могат да живеят в среда на сигурност и спокойствие и сме убедени, че ако го направим, те ще ни отговорят с доверие, призова Атанасова в заключение.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1609 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
gfep

2021.12.03 | 10:12

1
ма вас хич да ви няма!!!
Свирчо

2021.12.03 | 11:10

2
Деси как е приятелчето милионерче Дулчевото Пламенче от Бяла Русенско дето го изритаха за кражби и зулуми и проваляне на общински избори в Русе та после пак го върнаха на бял кон ама нещо не им се получи. Обърнахте структурата в Русе на семейна собственост. Много ви е къса пейката та всякаква сбирщина и пълнеж слагате в листите.
GERB

2021.12.03 | 11:16

3
Samo GERB 6te ni izbavi ot komunistite vi mladi
Фака Яко

2021.12.03 | 12:03

6
Смърт за червената сволоч! С Герб напред!
GERB

2021.12.03 | 11:31

5
MLAK .....BOKLUK
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.12.03 | 11:20

4
САМО ГЕРБ ЩЕ ТЕ ИЗБАВИ ОТ НАЛИЧИЕТО НА МИСЛОВЕН ПРОЦЕС.

2021.12.03 | 14:04

7
БРАВО ДЕСИ, ДО МЕСЕЦ ДВА СЕ ЗАВРЪЩАТЕ НА РУЛЯ

2021.12.03 | 14:05

8
-Започна отчегъртван-то на свободомиислещи и хора с лично и национално достойнство. Чегърталник-т е прост чалгар-наркоман, с психически проблеми и известен авер на "лидери" от организираната престъпност. Единствени в белия свят имаме президент, уличен в шпионски и криминални далавери, и вътрешен министър - имотен крал на клозети, който нарича бивши хора, ония които го превъзхождат интелектуално, нравствено и умствено. /Русия не я броя в никакви класации, тя е извън разума и човечността./

2021.12.03 | 14:06

9
ГЕРБ, СДС и патриотичните формации това е единствения правилен и достоен път на България! Няма път назад, да стегнем редиците и напред! Защото бъдещето ни е пред реална опасност окончателно да загубим свободата и благоденствието на родината си. Затова братя и сестри българи заедно за България да покажем, че ни пука! Няма да позволим повече гаври от чужди държави и техните слуги тук с отечеството ни. Мафията не е по - голяма от България. България над всичко! Всички нормални хора са зад вас, напред! Г-н Митов, адмирации за смелостта и на всички ит ГЕРБ, благодаря и продължавайте. Така има надежда за нормалното развитие и добруване на България Бог да пази България!
ИМИНА

2021.12.07 | 11:36

15
Още вървате, че Бащицата ще се върне? Мъчно ми е за вас...
СЪРБЕЦА

2021.12.03 | 14:06

10
Няма смисъл, от много коментари, да допринасяме да печели този канал. Ето едно обобщение и толкоз. Две години Диков реве по Бойко и файда никаква, не знам, как още му плаща Цветан Василев. Сега по същество. Всичко и мафията са впрегнати против ГЕРБ...Слави,Мутра другар с мутрите Илия Павлов, братя Василеви и получавал по 50 000 от Сашо Дончев, да хвали в шоуто си Бсп. Сега има телевизия, яхта, джипове и ходи с 8 бодигарда. Само, че вече не може да ходи, защото е сакат и не става за нищо. Ива Митева, която избраха за шеф на събранието в близки отношения от 20 години с Дпс.Толкоз. Мая Манолова, гласувала за Пеевски, от Бсп казвала да дадем шанс на Орешарски, позната, като Ванкова Галева Костинбродска Толкоз. Бабикян, известен като бащата на фалшивите новини, Минеков, като непризнат скулптор с баща съветник на Тодор Живков. Хаджигенов, личен приятел на Цветан Василев и известен с това, че е неспособен адвокат не спечелил и едно дело.Толкоз. Т. Донева свързана с групировките Вис и Сик...Капон с мъжа си държи всички обществени поръчки в Пловдив...Толкоз. За Бсп няма какво да се коментира умряла партия с шеф Нинова позната, като Импексова уволнена от шефа си тогава Станишев, точно за корупция. За Дай Бъ, какво да се каже, Христо Иванов Маджио, в близки отношения с ДПС, след цирка Росенец, ядоха и пиха с Доган и викаха Мутри вън, хохохо, Толкоз. О Б О Б Щ Е Н И Е И ТОВА ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ, Е НОВОТО, КОЕТО ИСКА ДА СМЕНИ БОЙКО...ОБРАБОТИХА МЛАДИТЕ, НАТРАПИХА С ГОДИНИ, ЧЕ БОЙКО ИМА ОФШОРКИ, ОСТРОВ, ЛЮБОВНИЦА ДЕТЕ, ПАЧКИ КЮЛЧЕТА, ....НО ВСИЧКО СЕ ИЗПАРИ И СЕ ДОКАЗА, ЧЕ НЯМА НИЩО ВЯРНО. ДАЖЕ 2013 Г. КОГАТО БОЙКО ДАДЕ ОСТАВКА, СТЪРГАХА УЛУЦИТЕ МУ В БАНКЯ, ДА НЕ БИ ДА СА ЗЛАТНИ, Е НЕ СА. КАКТО ЗА ОСТРОВА ГЪРЦИТЕ ВЕДНАГА РЕАГИРАХА И ЙОНЧЕВА, КАЗА, Е МОЖЕ ДА НЕ Е ОСТРОВ, АМА БОЙКО СИ КУПИ ДЪРЖАВАТА, ХОХОХОХ. СЕГА ПАК ИЗБЪРЗАХА И С ПОДСЛУШВАНЕТО. БЕЗ НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО. РАШКОВ ПУСНА МУХАТА И КОИ ПОДЕХА, ХИХИ МАНОЛОВА. НИНОВА. ТРИФОНОВ И ДАЙ БЪ В ХОР...Е НАРОДА ОБАЧЕ ИМАШЕ ВРЕМЕ ДА ПРОГЛЕДНЕ, ЗАЩОТО НАПРАВИХТЕ ЕДНА ОСНОВНА ГРЕШКА. ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СПРЕТНЕТЕ ДЕН ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, ДА СТАНЕ КАТО КОСТИНБРОД. А СЕГА ВСИЧКО СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО И ЗА ТОВА ГЕРБ ОТНОВО ВОДИ НА ИЗБОРИТЕ И ТОЗИ ПЪТ БОЯ ЩЕ Е ПО ГОЛЯМ И ПОБЕДАТА ПО СЛАДКА, ЗАЩОТО ЩЕ Е ПО ВАШИЯ КОДЕКС. И НАКРАЯ, НАЙ ВАЖНОТО, КОЕТО ПРОПУСКАТЕ, ЧЕ ЗАБРАВЯТЕ НАРОДА. А ТОЙ СИ ИСКА БОЙКО, ЗАЩОТО ИСКА ДОГОДИНА ЗА ЧЕТВЪРТА ПОД РЕД ДА МУ СЕ ВДИГНАТ ДОХОДИТЕ И 2024 ГОДИ
Арая

2021.12.07 | 11:33

14
К.Г., колехата от ГЕРБ ли визираш?
К.Г.

2021.12.03 | 14:32

13
Хора, четете какво е написал колегата горе и спрете да дрънкате глупости.
Гого

2021.12.03 | 14:29

11
Шапка ти свалям.
кавалджията

2021.12.03 | 14:31

12
Ще изразя нестандартно мнение, но на Десислава Атанасова бих ѝ го мушнал и то много здраво! Добре ще го поема и е голяма мръсница с тези очила мммммм.....
Ехо

2021.12.07 | 11:40

16
Един читав коментар, браво батка!

Добави коментар

Водещи новини