Президентът Радев разговаря с германския си колега

  • 02 декември 2021 12:41

  • 732
  • 4
Президентът Радев разговаря с германския си колега
© Президентство

Президентите Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Франк-Валтер Щайнмайер проведоха работна среща в Страсбург, на която бяха разменени мнения за средата на сигурност в съседни на ЕС региони и европейската перспектива на Република Северна Македония.

Българският държавен глава изрази очакването на страната ни за активен двустранен диалог на високо равнище с Република Северна Македония, в който да бъдат разрешени спорните въпроси в двустранните отношения. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на посочи, че югозападната ни съседка следва да покаже европейска зрялост и уважение към ценностите на ЕС, като предприеме конкретни действия за преустановяване на езика на омразата към България в учебниците по история, държавните и научни институции, в публичните медии, за преустановяване на фалшификациите на българското културно-историческо наследство и особено за спазването на правата на своите граждани, които открито изразяват българската си идентичност.     

Румен Радев ще участва във възпоменателна церемония в Страсбург в памет на Валери Жискар д’Естен

Въпросът за присъединяването на България към Шенгенското пространство, за което страната ни е постигнала техническа готовност още през 2011 г., също бе поставен от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на срещата. Двамата държавни глави бяха единодушни, че Европейският съюз следва да бъде много по-активен в търсенето на мирно и устойчиво решение на кризите в съседните региони, които са причина и за увеличения миграционен натиск към Европа, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
732 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.12.02 | 15:18

4
Чунчо се издига в очите на слепите!

2021.12.02 | 14:39

3
КАЗА ЛИ МУ ЧЕ Е КАЗАЛ ЧЕ КРИМ Е РУСКИ
Стамболов

2021.12.02 | 13:38

2
Радев посочи, че РСМ следва да покаже европейска зрялост и уважение към ценностите на ЕС, като предприеме конкретни действия за преустановяване на езика на омразата към България в учебниците по история, държавните и научни институции, в публичните медии, за преустановяване на фалшификациите на българското културно-историческо наследство и особено за спазването на правата на своите граждани, които открито изразяват българската си идентичност.
nn

2021.12.02 | 12:52

1
molia vi pishete po tocno prezidentat radev razgovaria sa slugata na hermafrodita merkel eto tova e istinata.

Добави коментар

Водещи новини