За по-голяма пътна безопасност се разбраха преговарящите за коалиция в сектор "Транспорт"

  • 23 ноември 2021 18:05

  • 4740
  • 8
© ПП

Започнаха дискусиите на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" на тема Транспорт. Целта на обсъжданията е да се постигне коалиционно споразумение с тези политически партии за създаване на правителство.

Направихме добър разговор с колегите от ПП, ДБ и ИТН. Участваха Настимир Ананиев, Иван Кючуков и Атанас Славов. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се обединихме около това да има нов Закон за пътищата из задължително обучение на деца в предучилищна възраст, както и задължителен предмет в 11 и 12 клас по пътна безопасност.  Това заяви Крум Дончев от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

По темата пътна инфраструктура той каза, че трябва да се направи одит на пътната инфраструктура: „Това включва одит на сигнализацията и маркировката“.

От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е заявиха, че АПИ трябва да бъде в структурата на Министерство на транспорта, а не в МРРБ. От левицата поискаха единен контролен орган на пътя без да се обединяват структури, а да има комбинирани екипи. От ДБ приветстваха това предложение.

НА ЖИВО: Започнаха дискусиите между Продължаваме промяната, БСП, ИТН и ДБ по тема "Правосъдие"

Социалистите настояват за независим одитиращ орган за изпълнението на инфраструктурните проекти. Основен акцент е качеството на спешната помощ. Там се цели подобряване на процеса по реагиране и оказване на първа помощ.

„Намираме се в трудни условия. Пътната ни инфраструктура предполага създаването на опасни зони. Това предполага, че нашите водачи трябва да имат едни по-специални умения, докато нашите пътища не започнат да приличат на европейски. Ние предлагаме промяна на методиката за обучение на водачите. Една от полезните европейски практики е да се създават полигони и да поставят водачите в есктремална ситуация – да спрем интензивно, да заобиколим препятствие. По тази причина предлагаме създаване на такива 28 областни полигони“, обясни Крум Дончев.

Георги Свиленски допълни, че става въпрос за полигони, които да симулират каране в дъжд и по затруднена настилка. От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е настояват за единен регистър на автомобилите, използвани от хора с увреждания.

От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е изтъкнаха още необходимост от стратегия за морския транспорт, както и развитието на жп транспорта да бъде сред основните приоритети на страната.

От ИТН поискаха високоскоростно трасе от Видин към Гърция.

Между 30 и 50 км/ч да се повиши скоростта на движение на стоките и товарите в страната, както и да се подобри свързаността със съседите ни - тези цели си поставиха от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". Според съпредседателя на формацията Асен Василев всички фериботни връзки на река Дунав трябва да станат мостове, а при Русе да се изгради втори мост.

Сред обсъжданите теми бяха още изграждането на тунел "Петрохан", тунел под Шипка, директна жп връзка София - Видин, изграждане на пътната връзка Истанбул - Бургас - Варна - Констанца и други потенциални обекти от пътната инфраструктура. Партиите намериха някои допирни точки около идеята за нова морска стратегия на България, поставянето на акцент върху железопътния транспорт и проверка на концесионния договор на летище София.
 

Теодора Александрова
4740 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Ганю

2021.11.24 | 03:20

8
А СЕГА ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА: ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China
Гошо

2021.11.24 | 02:48

7
ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China
Ху кеърс

2021.11.24 | 02:32

6
Ей ги бееее всичките педаллллчета на едно място. Грешката на сперматозойдите

2021.11.23 | 19:10

2
До сега всеки месец Кирчо ментата и Ачо Лъжата заедно с диктатора - комунист Румен Радев теглят по половин милиард заем( досега 3.5 млрд) резултата е че нито на лекарите са вдигнали заплатите, нито на учителите, нито на бизнеса са помогнали със средства ...къде отиват тези пари...по сметки на Черепа и Цветан Василев режисьорите, които стоят зад Румен Радев!!!!!

2021.11.23 | 23:24

5
По ограничено и тъпо изказване не съм виждал... Да се смея ли, да рева ли?!... По-добре да се смея..
Platen optimist

2021.11.23 | 21:50

4
Izbrahte gi , a sega plachete !

2021.11.23 | 20:36

3
На ви сега Киро Ментето ще му е първа грижа ваксинацията. А той затова избяга от Канада да не ваксинират децата му, нооо продава нас!
nn

2021.11.23 | 19:08

1
shto za pregovariashti mogat da badat dvama slugi na grob kato ninova i hristo ta te do vcera slujeha na grob.l

Добави коментар

Водещи новини