Започнаха преговорите за съставяне на нов кабинет, Кирил Петков изключително доволен от диалога по темата "Икономика"

  • 23 ноември 2021 10:22

  • 22374
  • 15
© ПП

Започнаха разговорите за коалиционно споразумение между "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и представители и експерти на още три партии - "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

В този час започнаха разговорите по икономически теми.

 В началото на срещата Кирил Петков заяви, че е редно всички представители на партиите да бъдат поставени на едно ниво и напомни, че не е редно да има делби между тях.

Нагласите са да се формира кабинет преди Коледа.

Оптимист съм, коментира Петков във връзка с разговорите за кабинет.

"Имаме обща цел и тази цел е да направим най-добрия отбор от експерти за България, каза съпредседателят на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". Петков посочи, че този екип ще е надпартиен и ще е с общите цели да се направи правителство, което не прави компромис с нищо, слага България над всичко, в което няма наши и ваши хора. "Всички заедно сме един екип, който трябва да направи България просперираща", допълни той.

Дискусиите започнаха с минута мълчание в памет на жертвите от инцидента с автобус на АМ "Струма".

"Идеята е всички да си кажат политиките. Тези, с които всички сме съгласни, веднага ще залегнат в коалиционното споразумение", каза  Кирил Петков.  

"България трябва да се превърне във финансов и логистичен хъб. Ние в момента имаме една от най-ниските данъчни ставки в Европа за корпоративния данък, но не правим пари от това. Ние сме порталът на ЕС, но не го използваме. Би трябвало всяка фирма, която си мисли да продава в Европа, да иска да базира своя бизнес тук. Всичките предпоставки са за това. Защо не го правят - защото ги е страх, защо ги е страх - връщаме се на темата с корупцията“, каза още той. 

Кирил Петков отново назова целта за нулева корупция и заяви, че икономическото развитие ще бъде невъзможно, ако не се постигнат по-високи нива на ваксинация - без задължение, но с информиран избор.

Започват преговорите за съставяне на правителство. ПП с прозрачни разговори през седмицата

Според "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" следващият кабинет трябва да работи в насока България да стане икономика на високата добавена стойност чрез системно развитие на иновации, конкурентоспособност, човешки капитал, високо платени работни места. 

"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" предлага да се вдигнат всякакви ограничения върху бизнеса, свързани с пандемията като междувременно се запазят мерките като схемата 60/40 като се допуска да се въведат и нови. 

По време на разговорите се поиска също така да се прегледа статутът на всички държавни фирми.

Представителите на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" предлагат държавата да взема мерки при повишаване на инфлацията като се определи при повишение за какъв период ще се прилагат мерки.

Експертите на партията искат да се реши и въпросът с междуфирмената задлъжнялост като се въведат законови промени, които позволяват ускоряването на процедурите по несъстоятелност и създаване на регистър на нередовните платци.

Мика Зайкова обяви от името на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", че се предлага генерална реформа в образованието, да се махнат делегираните бюджети и по нов начин да се оценява работата в училищата и да се плаща "там, където има наистина развитие".  ИТН, стана ясно от думите на Зайкова, предлага още да се инвестира в подготовката на преподавателите.

По време на разговорите стана ясна и идеята да се въведе освобождаване за 3 години от данък печалба на нови компании като им се осигури и достъпно финансиране.

Следобедните сесии ще бъдат посветени на траспорта и правосъдието.

Срещи ще има всеки ден до събота включително, за да бъдат обсъдени общи политики в 18 различни сфери.

На финала на преговорите Кирил Петков обяви пред колегите си, че е много доволен от диалога и проведените разговори по темата "Икономика". "Ако се разбираме така в следващите 4 години, както днес, България ще приодбие изцяло нов облик", категоричен бе той. 

Десислава Станева
22374 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Фатме Исмайлова

2021.11.24 | 14:23

14
Фатме Исмайлова АХМЕТОВА. Варна Аспарухов Бургас Карнобат люляци 40
Фатме Исмайлова

2021.11.24 | 17:13

15
Фатме Исмайлова АХМЕТОВА
Умник Гюро

2021.11.24 | 01:40

13
Може ли Кирил Петков да обясни за съвместните си компании с Майкъл Карш и за зависимостите си от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.
Аз

2021.11.23 | 15:12

12
КИРКАТА Е ДОВОЛЕН ОТ ШАРАНИТЕ ОГРОМНА ПОДМЯНА МУТРИДЪРТИ ОТ БКП ПРЕГОВАРЯТ
А

2021.11.23 | 11:03

1
А да видим сега Слави ще се изметне ли от думите си, че не влиза в коалиция!!!
Той ВЕЧЕ СЕ ИЗМЕТНА,!!!!!

2021.11.23 | 14:23

11
КЙ ГЛЕФА НА ТИЯ СЕРИОЗНО?!?!?!

2021.11.23 | 14:23

10
Ми как,нали ще има крадене и лъжене,доволен ще е
АЧО ФАЛИТА

2021.11.23 | 14:06

8
АЕ БРАТЧЕТ НИИ ОЩЕ НЕ СМЕ ПОЧНАЛИ А ТУЗЕМЦИТЕ СЕ ИЗПОПРЕБИХА! И НЕЩО ЗА ВЪЗМЕЗДИЕ ГОВОРАТ, НАРОДЕН СЪД ...БРРР! ПА И ХЕРО МУСТАФА-МАНАФ АГА Я ОТЗОВАХА, А ТАКА ХУБАВО И НИ СТОЕШЕ ОТЗАДИ...
КИРО МЕНТАТА

2021.11.23 | 14:13

9
СПОКО ВЕ БРАТЧЕТ! ТО ТУЗЕМЦИТЕ И ДА СЕ ПРЕБИВАТ НЕМАТ СВЪРШВАНЕ! НЪЛ ЗНАЕШ НОВИА РЕД: ПО-МАЛКО ТУЗЕМЦИ, ПО-ГОЛЯМА ЛАПАЧКА! А ХЕРО Я ВИКНАХА ДА И ИНСТАЛИРАТ НОВАТА ПРОГРАМА, ЧЕ НЕЩО ЗЕ ДА ДАВА БЪГОВЕ, ПАК ШЕ СЕ СИТУИРА ЗАД НАС. СЯ ОСТАВА САМО ДА ЗАДОВОЛИМ ЛАКОМИЯТА НА МРАВОЯДА, ДЪЛГУЧА И ЛЕЛЯ КОРНЕЛА И РАБОТАТА Е ОПЕЧЕНА.
КОАЛИЦИЯ

2021.11.23 | 13:48

7
ОТ ВНОСНИ ИЗМАМНИЦИ, ХОМОНИСТИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ОТПАДЪК (ОРЕЛ-РАК-ЩУКА И ОХЛЮВ), КОПИ/ПЕЙСТ С ОНАЯ ПРИЕЛА "МАГИСТРАЛАТА"-УБИЕЦ ДО ПЕРНИК ПРЕЗ 2005г, СТРОЕНА ОТ ФИРМИЧКА БЛИЗКА ДО ТОГАВАШНИЯ БСП ПРЕЦЕДЕНТ ПЪРВАНОВ - ОТ ЕДНО КОТИЛО С НАСТОЯЩИЯ КРАДЕВ!
Нищоправец

2021.11.23 | 13:17

6
ТИЯ ДВАМА ЧЕРВЕНОСИНКОВЦИ ЩЕ ПРОДАДАТ БЪЛГАРИЯ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ,СЛЕДВАЙКИ ЗАВЕТИТЕ НА КОМИНТЕРНОВСКИТЕ СИ БАЩИ.
Иванов

2021.11.23 | 12:55

5
Мамицата ти грозба, и смъртта използвате за да пълните шхафа на Тиквата. Бог да ви накаже, не ви ли е срам

2021.11.23 | 12:25

4
КИРЧ0 И КОКОРЧО ЕДИНИЯ ПОДАЛ ДОКУМЕНТ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ, ДРУГИЯ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ НАД 8 МИЛИОНА ПАУНДА В АНГЛИЯ, СПЕЦОВ, КРАЛ НАД 1 МИЛИОН ДДС, А РАШКОВ ДС

Добави коментар

Водещи новини