Стоев и Чавушоглу потвърдиха приятелството между София и Анкара в телефонен разговор

  • 22 ноември 2021 12:51

  • 4047
  • 3
Стоев и Чавушоглу потвърдиха приятелството между София и Анкара в телефонен разговор
© Колаж: МВнР/Getty images

Министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има проведе днес телефонен разговор с турския си колега Мевлют Чавушоглу по инициатива на турската страна.

Министърът на външните работи на Република Турция отправи поздравления към новоизбрания президент на Република България Румен Радев и изрази надежда за скорошно формиране на редовно правителство у нас. Турската страна изрази увереност за продължаване на ползотворния и съдържателен диалог с Република България на двустранно и многостранно ниво. Предложено бе двамата министри да проведат двустранни срещи на предстоящите международни форуми на равнище министри на външните работи по линия  на ОССЕ и НАТО.

МВнР привика турския посланик заради вота

Министър Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има благодари и пое ангажимент да предаде на новоизбрания президент отправените поздравления от турската страна. Той изрази увереност, че двустранните отношения с Република Турция ще продължат да се развиват в традиционния дух на приятелство, добросъседство и взаимно уважение.

Турското външно министерство привика българския посланик в Анкара

Припомняме, че през последните дни се породи леко дипломатическо напрежение между България и Турция покрай изборите за Народно събрание и президент по линия на гласовете за ДПС от турската република.

Последвайте канала на

Владимир Василев
4047 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
е де

2021.11.22 | 15:17

3
стана ли ви ясно че турците са по добри и верни приятели на българите от руснаците и така е от поне 2 века
катана

2021.11.22 | 13:23

1
сигурно Стоев му е казал, Братле не го слушате тоя галфон Рашков,тоя е неадекватен.
Юлия Ал

2021.11.22 | 13:55

2
Стоев ли си Моев ли си не говори така.Софиянец българин никога не понася турчин и Истанбул.

Добави коментар

Водещи новини