Миков: Корнелия Нинова ще направи всичко, за да бъде преизбрана

  • 22 ноември 2021 09:55

  • 1734
  • 6
Миков: Корнелия Нинова ще направи всичко, за да бъде преизбрана
© Булфото

"Бодряческите приказки как БСП е единствената алтернатива не се сбъднаха. Имаше разминаване между представите и действителността. Нинова ще направи всичко, за да се преизбере. Това не е искрена оставка". Това заяви бившият лидер на БСП и депутат от левицата  и председател на НС (2013 г.–2014 г.) Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно в студиото на "Твоят ден".

Той сподели, че не би влязъл в битка за лидерството. "Пропадането на партията показа, че има нещо сгрешено. БСП изгуби компаса и политическия си облик на лява партия. Все по-малко съответства на вижданията ми. Вляво ще има нещо ново при тази непредставеност на големи групи хора", подчерта Миков. И призова членовете на столетницата да я спасят от разрушение.

По думите му категоричното и ясно поведение на Румен Радев през целия мандат му е спечелило победата. "Той застана срещу случващото се, атакувайки правителството. Оттогава насетне последователно отстоява позициите си", каза той.

Сред причините за неуспеха на Герджиков той изтъкна подкрепата от ГЕРБ, късното издигане и фрагментация в дясното пространство.

Корнелия Нинова ще представя БСП на преговорите за кабинет

Миков не одобрява диалог на БСП с десни партии. "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Има такъв народ" са с такива виждания. Не съм против водене на диалог, но вижданията са различни", поясни той.

Според него мнозинство и кабинет по неволя ще има. "Пролетта ще се види дали ще са дълготрайни, защото интересите са много разностранни. Рано или късно това ще даде отражение върху стабилността му", завърши Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно

Последвайте канала на

Калина Христова
1734 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Без съмнение

2021.11.22 | 13:59

6
Махай се гаден пияница!Ако нещо е постигнала БСП е благодарение на Нинова!След избора и бдигна БСП от Станишевото блато и ти и обкръжение направихте всичко възможно да я унищожите,защото ви махна от кацата с меда.Вие съсипахте БСП.Отивайте в Герб.Много услуги им направихте.
????

2021.11.22 | 13:38

5
"Другарю" Миков, Вие в СПИСЪКА с ИМЕНАТА на тези дето ПОДМЕНИХА листата на "бсп" за Евровота ли Сте?!

2021.11.22 | 12:27

4
И ТИ МИКОВ, И НИНОВА ,И ВСИЧКИ ОТ БСП СТЕ ВИНОВНИ,ЗАЩОТО СТЕ АНТИСОЦИАЛНА ПАРИЯ И САМО ЛЪЖИТЕ ХОРАТА!

2021.11.22 | 12:01

3
Наздраве! Следващия път сте пот 4% и на бунището. Лявата партия на милионерите. Вие сте оксиморон по дефиниция.
санитар

2021.11.22 | 11:28

2
теб ли да сложим обратно или дъбчето?
Бай Киро.

2021.11.22 | 10:18

1
Кой ще бяга от лопатката.

Добави коментар

Водещи новини