НС на БСП решава утре за конгрес на 22 януари и за мандат за преговори за правителство

  • 19 ноември 2021 18:51

  • 1174
  • 5
НС на БСП решава утре за конгрес на 22 януари и за мандат за преговори за правителство
©

Предстои Националният съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да определи преговорната рамка, да даде мандат за преговори, да избере преговорния екип и да насрочи дата за конгрес през януари, съобщават от пресцентъра на партията.

Предлага се конгресът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да бъде на 22 януари, уточни заместник-председателят на партията Атанас Зафиров.

Корнелия Нинова избрана за председател на ПГ на "БСП за България"

В преговорния екип за правителство се предвижда да бъдат председателят на партията Корнелия Нинова и Атанас Зафиров, Кристиан Вигенин, Христо Проданов и Ирена Анастасова.

Зафиров обяснява пред БТА, че решението ще се вземе на подпис в рамките на утрешния ден. Конгресът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е следва да констатира подадената от председателя на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия Нинова оставка, след, по думите ѝ, катастрофалния изборен резултат на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на парламентарния вот на 14 ноември.

Левицата остана четвърта политическа сила в парламента, изпреварена и от ДПС.

Във вторник Нинова подаде оставка. Тя обясни, че според устава на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, оставката й трябва да бъде констатирана от конгрес и дотогава тя е председател. Конгресът трябва да избере един от заместник-председателите на партията, който да организира пряк избор за следващ председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, добави още тя.

В същото време Нинова съобщи, че започват преговори с "Продължаваме промяната" за правителство, след като са получили покана от Кирил Петков и Асен Василев. От вътрешната опозиция в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е веднага поискаха Нинова да се оттегли от преговорния процес за правителство, а конгресът да е в срок до един месец.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1174 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Петко

2021.11.20 | 02:29

5
ДА ОЦЕЛЕЕТЕ: профилактично Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China
Кула Търпоманоф

2021.11.19 | 20:10

4
Ало социалните що има новини на турски в бенете?Ами тоя Кошлук кво прави там?Махнете помака Кошлук
Бесепар

2021.11.19 | 19:52

2
ДПС и българските турци направиха Радев президент сега тръгна срещу тях,заради келепира предаде БСП,партията на Манолова и много други?
Кула Търпоманоф

2021.11.19 | 20:07

3
Ало социалните що има новини на турски в бенете?Ами тоя Кошлук кво прави там?Махнете помака Кошлук
Кула Търппманоф

2021.11.19 | 19:52

1
5г им казвам че за нищо не стават.

Добави коментар

Водещи новини