МОСВ се произнесе по две уведомления за ремонт на пътища

  • 17 ноември 2021 11:30

  • 353
  • 0
МОСВ се произнесе по две уведомления за ремонт на пътища
© Булфото (архив)

Министърът на околната среда и водите Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В информира с писмо Агенция "Пътна инфраструктура", че за две, внесени от агенцията уведомления за инвестиционни предложения за ремонт и рехабилитация на пътища, няма основание да се изисква провеждане на процедури по оценка на въздействието върху околната среда/ОВОС/ или преценяване на необходимостта от извършването на такава. Това информира пресцентърът на МОСВ.

Едното инвестиционно предложение е за превантивен ремонт на републикански път III-607 о.п. Калофер-Априлци-Велчево-/Орешак-Дебнево/, който да осигури условия за безопасност на движението и комфорт на пътуващите. То ще се реализира в землището на гр. Априлци, община Априлци, област Ловеч.

Поради това, че част от дейностите попадат в границите на Национален парк "Централен Балкан", МОСВ поставя условия при извършване на ремонтните дейности да не се излиза извън обхвата на съществуващото трасе на пътя; да не се уврежда дървесна и храстова растителност. В частта от трасето на пътя, попадащо в границата на парка, да не се полага асфалтова настилка както и директорът на ДНП "Централен Балкан" да бъде уведомен преди започване на дейностите за уточняване на данните за лицата, които ще ги извършват, за графика, за достъпа до обекта и др.

Отчитайки местоположението на предвидените дейности, при реализирането им не се засягат природни местообитания и местообитания на видове, предмет на опазване в защитени зони от мрежата Натура 2000, се посочва в съобщението.

Инвестиционното предложение за рехабилитация на Път III-811 "II - 81 - Богьовци - Сливница - Ракита - Брезник - Пали лула" е с цел възстановяване на транспортно-експлоатационните качества на настилката за осигуряване на безопасни условия за движение и добро отводняване на пътя. Инвестиционното намерение е на територията на област София и област Перник.

При реализирането му ще се използва съществуващата пътна инфраструктура, без да се предвижда изграждане на нова. Заложените дейности са допустими спрямо режимите на защитени зони "Драгоман" и "Раяновци", се казва в текста.

Министър Личев отхвърли искане на Тома Белев за спиране на строителството в имот в Синеморец

Последвайте канала на

Константин Тодоров
353 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини