Политолог: Оставките са нещо нормално в една демокрация

  • 17 ноември 2021 08:59

  • 925
  • 9
Политолог: Оставките са нещо нормално  в една демокрация
© Кадър бТВ

Политически лидери подават оставки заради лошото представяне на техните партии на парламентарните избори. Това се случва на фона на преговори за съставяне на правителство с победителите от „Продължаваме промяната“.

„Оставките в такава ситуация са нещо нормално в една демокрация. Мисля, че нашите политици го осъзнаха“, коментира в сутрешния блок на бТВ политологът проф. Мария Пиргова.

Според нея оставката на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е „неокончателна“ и „тактическа“.

Зафиров: Този път няма как Корнелия Нинова да оттегли оставката си

По думите ѝ декларираното оттегляне на Нинова „няма да повлияе на преговорите за съставяне на правителство“, защото „БСП има ясна постановка за тези преговори“.

Оставките са оздравителни от гледна точка на вътрешнопартийните процеси, защото се влива нова енергия, но правят политическите субекти по-неустойчиви, още повече че сме в ситуацията на преговори за съставяне на правителство, а лидерите в оставка  са „нелегитимни говорители за бъдещето“, смята политологът Цветанка Андреева.

Проф. Мария Пригова обаче прогнозира, че „Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския и Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за са политици с перспектива“ и в техните партии „зад тях няма други лидери, а и не се очертават“.

Христо Иванов подаде оставка

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
925 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
тиквата

2021.11.17 | 12:42

9
тиквата кога ще си подаде оставката???? за една година 3 пъти загуби

2021.11.17 | 12:21

8
в деня в който Нинова-БСП решиха да играят извън парламентарна опозиция с излизане от парлементарните заседания почнаха тези ерозии на конституционализмът . Оттам до призивите за реконструкция на Конституцията беше само една допълнителна постъпка , дали от Нинова-БСП или от Трифонов-Шоу . А сега имаме резултатите , хем почти нулево участие на избиратели , хем един микс от лилипут мнозинства , хем съвсем неясни политически платформи . Плюс хавайските острови на джоба от данъкоплатеца за преждевременно пенсиониралите се полит кадри . Както и продължаваща практика че с приключените изборите вече се приготви плащането на субсидия за новите избори . Това накратко се нарича Полит-инфлация .
ЕЛЕКТPА

2021.11.17 | 09:38

1
Всичките червени уж верни на Импекса хиени, и мършояди, ще започнат да я ръфат още жива... Балотажа е свирен мач. Не случайно Кауна Радев, тръгна като Мадуро с фалшификации, чрез машинния вот. Слави, Нинова, Ристю и Г.нома, Мая и Капона, са марионетки, като Кирчо и Кокорчо, в ръцете на чорапа, с помощта на 80% процента от дебилният ни народ. И въпреки това, трябва да благодарим на Кауна, че ни отърва (изджагърка) от бая гнусни женища и БСПлерасти, в лицето на Т. Дончева, Мая Манолова, Елена ЙО. баба Яга Мика Зайкова, Ян Бибиткян, Ян Хаджикян. Г.Нома, Ристю и Купона...
Евро Дикоф

2021.11.17 | 11:22

7
Сега БСПдирасите и педалите са на власт ве. Сега пишете, че съм с клитор, като Макс и Мориц.
ЕЛЕКТPА е педал

2021.11.17 | 10:18

4
Мъж е, но пише от женски ник.
Евро Дикоф

2021.11.17 | 11:20

6
Сега БСПдирасите и педалите са на власт ве.
БАЦО пт банкя

2021.11.17 | 10:23

5
¯\_(ツ)_/¯ Признавам за къшата в барселона и кул4етата !
БАЦО пт банкя

2021.11.17 | 09:54

3
¯\_(ツ)_/¯ Признавам за къшата в барселона и кул4етата !

2021.11.17 | 09:44

2
При Борисов и при Нинова,това не важи.

Добави коментар

Водещи новини