Нинова с разкрития за разкола в БСП, намесата на Борисов и дали ще подкрепи Румен Радев отново

  • 16 ноември 2021 17:31

  • 16534
  • 55
Нинова с разкрития за разкола в БСП, намесата на Борисов и дали ще подкрепи Румен Радев отново
© Кадър: БТВ

Първият разговор между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и Продължаваме промяната (ПП) беше рамков. Той беше само между лидерите. В него начертахме една рамка, в която да протекат разговорите по-нататък. Предстоят разговорите с експертите. Говорихме за коалиционно управление, което да стъпи върху програма, обхващаща приоритетите ни. Това заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в оставка Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Общото ни мнение е, че трябва да има работещо правителство. Говорихме за съдебна реформа. Припомних им нашите усилия и предложения в предишни години. Те казаха какво искат да постигнат, а аз им казах как да го направим. Предстои много работа, нещата не са готови“, поясни тя.

Тя даде висока оценка на Кирил Петков: "Ако има повече такива хора, България ще процъфтява".

Нинова призна поражението си и хвърли оставка, обвини Борисов за вътрешнопартийната опозиция

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за обясни какво следва оттук нататък в БСП:

„Ние сме партия с ред правила. Когато председател, избран пряко от членовете на партията (80 000) напуска предсрочно поста си, се свиква конгрес и след това Националният съвет избира временен председател, след което се организират избори и се избира нов. Конгрес ще се свика вероятно в началото на януари“, разясни тя.

„В събота ще искаме мандат и рамка на преговори. Още не сме разговаряли за министри и постове с ПП. Първо програмите, за да видим къде имаме общи приоритети и след това ще видим. Това е на второ място.

„За нас изборният резултат е тежка загуба, а за мен лично е катастрофа. ДПС ни изпревариха. Достойнството ми и моралният ми избор е да подам оставка. Тя вече е факт и връщане назад няма. Това бе тежка загуба и аз поемам отговорността“, обясни Нинова.

На въпрос какво се случи между Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Нинова обясни:

"Аз заведох Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на „Позитано“ и си спомням съпротивата там тогава. Може би имаме различия по някои въпрос, но аз не разбирам, когато дойде президента и ни каза, че ние сме статуквтово, а промяната е на улицата. Не го приемам. Знаем, че партиите не са обичани от народа, но партиите в целия свят са местата, където се лансират определени идеи. Не хвърляме вина на никого, не търсим отговорност, аз съм виновна и си подавам оставката“, каза още тя.

Нинова уточни, че кризата в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е един процес, който е започнал реди 5 години. "Ние започнахме битка с едно задкулисие в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, което Борисов хранеше. Борисов им даваше обществени поръчки. По времето на Борисов започна конфликтът ми с Георги Гергов. Когато Борисов падна от власт, то се премести в служебния кабинет. През тези години в името на партията и на единството мълчах. У хората се остави впечатлението, че се караме и не сме сериозна партия. Това беше опит за друг морален образ на партията. На нас ни е лесно, ни се изчистихме от олигархията, вие сега започвате - обърна се Нинова към служебния кабинет", разкри тя.

"Аз постъпих честно и почтено", подчерта Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

За напрежението с Антон Кутев тя заяви, че е предупредила Радев, докато е говорител на служебния кабинет да не говори срещу ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Така той злепоставя президентската институция.

Нинова не отговори директно дали тя ще подкрепи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на втория тур от президентските избори.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
16534 55

Свързани новини

Коментари 55

Добави коментар
Бесепар

2021.11.18 | 22:56

55
ДПС и българските турци направиха Радев президент сега тръгна срещу тях,заради келепира предаде БСП,партията на Манолова и много други?
гнусни помаци

2021.11.18 | 16:43

54
герджик е турска дума ... герджиков е помак! на изборите, гнусните дпс бяха с трима кандидати: луна лудата помакиня, феса карадайъ и герджиков помака манаф!!! гласувайте за българина радев!
Тъпите гербави трольольота...

2021.11.17 | 19:12

53
О темпора, о море! Изведнъж рухна и последната анти-Радева опорка, че бил "комунист", "фигурант" и какво ли не :) Ко прайм ся??? :)))
Умник Гюро

2021.11.17 | 18:19

52
О темпора, о море! Комунисти-терористи си прерязват гърлата един друг... Скоро терористичната групировка БКП/БСП ще бъде извън закона, а лидерите-престъпници ще се пенсионират в любимото им Белене!
Българин

2021.11.17 | 09:18

51
Ирационалният и шизофренен ХЕЙТ на крушовската биволица към ББ разруши мечтата и шанса й да стане някога МП на БЪлгария. До това води неминуемо неистовата омраза и завист при всеки човек в живота му - пропаст и самоунищожение!
ххх

2021.11.17 | 00:13

50
Дали Нинова подкрепя президента? Е, как ще го подкрепя, след като той изчегърта протестните партии, правейки и издигайки своята партия в лицето на двамата шантажисти от чужбина, непосредствено преди изборите. Така беше изчегъртана и БСП, която го издигна за президент в изборите преди четири години. Не симпатизирам на БСП, но предателството на президента спрямо всички останали партии е очевадно. Сега всички партии си ближат раните и е нормално да са му гневни. Унизително им е да са на колене пред една партия току що съсдадена, за да е победител. Е, има една приказка - Ум умува, Ум царува, ум патки пасе...
ДОЛУ БОРИСОВ И СЪБРАТА МУ ГЕРДЖИКОВ !

2021.11.16 | 21:09

48
Най - важното е никога , ама НИКОГА да не се забравя за кражбите , убийствата и геноцида над възрастните българи , простащините и идиотщините по време на 12 годишното управление на чекмеджетулупа Борисов и ГЕРБ ! Възмездие и тоталното им изчегъртване са необходими !
programist ot germanija

2021.11.16 | 23:51

49
Ti komunist li si..?!
Бфр

2021.11.16 | 20:54

47
Умирг. айте ма, К. УРнело-еВа ви в задниците мизе. рни! Пак Боко ви е виновен, че си еВахте мама. та на ши.баната ви пасмина БСП! А швестерите от "продължаваме подмяната" са изключително про3ти, след като уж са срещу "статуквото" - пък седнали да преговарят с пропадналото БСП!!! В една нормална държава, ГЕРБ шеше да е партията с която да се състави правителство-в Бг пак селски съюзи....

2021.11.16 | 20:42

46
До сега всеки месец Кирчо ментата и Ачо Лъжата заедно с диктатора - комунист Румен Радев теглят по половин милиард заем( досега 3.5 млрд) резултата е че нито на лекарите са вдигнали заплатите, нито на учителите, нито на бизнеса са помогнали със средства ...къде отиват тези пари...по сметки на Черепа и Цветан Василев режисьорите, които стоят зад Румен Радев!!!!!

2021.11.16 | 20:42

45
До сега всеки месец Кирчо ментата и Ачо Лъжата заедно с диктатора - комунист Румен Радев теглят по половин милиард заем( досега 3.5 млрд) резултата е че нито на лекарите са вдигнали заплатите, нито на учителите, нито на бизнеса са помогнали със средства ...къде отиват тези пари...по сметки на Черепа и Цветан Василев режисьорите, които стоят зад Румен Радев!!!!!

Добави коментар

Водещи новини