Министър Личев отхвърли искане на Тома Белев за спиране на строителството в имот в Синеморец

  • 16 ноември 2021 14:00

  • 1464
  • 1
Министър Личев отхвърли искане на Тома Белев за спиране на строителството в имот в Синеморец
© Булфото (архив)

Министърът на околната среда и водите Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В отхвърли искането на Тома Белев, председател на УС на Асоциацията на парковете в България, за налагане на принудителна административна мярка (ПАМ) за спиране на строителството в имот в землище Синеморец, Царево. Инвестиционното предложение е за вилна, двуетажна сграда, предназначена за собствени нужди, като отпадъчните води ще се заустват във водоплътна изгребна яма. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Мотивите на МОСВ са, че посоченият имот попада в зона, отредена за урбанизирана територия (вилна зона), съгласно действащия устройствен план на Община Царево. Промяната на предназначението на имота от земеделска земя за неземеделски нужди е извършена по реда на Закона за опазване на земеделските земи, а инвестиционното предложение е съгласувано след проверка за допустимостта му спрямо режимите на Природен парк "Странджа", въведени със Закона за защитените територии и заповедта за обявяването на парка, уточняват още от ведомството.

В писмото на министъра е посочено, че в конкретния случай не са налице правни основания за налагането на ПАМ на основание на Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за защитените територии.

Асен Личев уведоми Омбудсмана за възобновената процедура за дейността на ферма за насекоми в с. Лозен

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1464 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бачо Колю

2021.11.16 | 14:39

1
Болшевишки нерез.

Добави коментар

Водещи новини