Борис Марков: СДС няма да е патерица на ГЕРБ

  • 05 юни 2012 14:35

  • 917
  • 1
Борис Марков: СДС няма да е патерица на ГЕРБ
©

Приемам тази отговорност с ясното съзнание, че ми е гласуван много ясен мандат за периода от около 45 дни, в който ще бъде проведен избор за постоянен председател.

Това каза пред журналисти Борис Марков, който днес бе избран за временен председател на СДС.

Той посочи, че над 80 процента от Националния съвет е гласувал за него, като друга кандидатура не е имало. Запитан дали ще се кандидатира за постоянен председател на партията, Марков каза, че няма болни амбиции и лидерството в СДС не му е фикс идея. СДС започва своите стъпки и уверен курс към укрепване на организацията, заяви Марков. Вече има хора, които започнаха да се завръщат при нас. Днес е началото на възраждането на СДС, посочи той.

Според Марков бариерата от четири процента за следващите парламентарни избори е ниска за партията. Убеден съм, че СДС ще бъде част от бъдещото управление на страната. Не е изключено да се водят преговори за участие в управлението с ГЕРБ, поясни той и добави, че те няма да участват като патерица, а със свои политики и предложения.

Депутатите от СДС няма да се оттеглят от Парламентарната група на Синята коалиция, това е спекулация, заяви Марков. Той обаче допълни, че няма да има коалиция с ДСБ за предстоящите избори.

Досега Борис Марков беше председател на Националния изборен щаб на партията и запазва този пост. За главен секретар на СДС е избран Константин Арабаджиев.

Вътрешният избор за нов председател на партията ще бъде на 8 юли, а датата на евентуален балотаж е 15 юли.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
917 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
никога заедно с комунисти

2012.06.06 | 20:06

1
Ако СДС тръгне да се съюзява с ГЕРБ никога повече не ще гласувам за тях. Не може да се съюзиш с бившия репресивен апарат на: БКП, МВР, ДС и децата на бившата комунистическа олигархия.

Добави коментар

Водещи новини