Стефан Янев обясни кога може да отпаднат зелените сертификати

  • 12 ноември 2021 09:06

  • 28705
  • 24
© Булфото (архив)

Българските граждани могат да бъдат спокойни, че служебният кабинет и ЦИК са предприели всички мерки, за да имаме честен вот, който отразява реално съотношението на предпочитанията им. ЦИК съвместно със сегменти от изпълнителната власт са направили организация, при която всички машини, на които ще се гласува, са достатъчно гарантирани, така че електронните ключове и електронният софтуер са контролирани. Това заяви министър-председателят Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен в рамките на инициативата "Властта говори! Открито", излъчвана на страницата на Министерски съвет във Фейсбук.

,,Няма практическа възможност друг тип машини или карти да се използват при вота. "Електронно управление" и ЦИК са готови да публикуват на страницата на ЦИК всички серийни номера на машини, флашки и карти, на които ще се гласува. Няма никаква възможност да бъдат подменени машини или периферни устройства. Цялото говорене за допълнителни машини е някакъв вид спекулация, чиято цел е да демотивира гражданите да гласуват'', посочи Янев.

Разкриха какъв бил договорът на ЦИК със "Сиела Норма" за машините за вота

След като това е вторият пореден избор с масово гласуване с машини, трябва да погледнем какъв е нашият опит при гласуването преди три месеца. Тогава нямаше съмнение с начина на използване на машините. Определени хора и интереси имат за цел да внушават, че този тип гласуване е подходящ за манипулация. Призовавам партиите да не внушават, че машинният вот е ненадежден. Той е надежден и спестява време при обработката на изборните резултати, посочи премиерът.

,,Сигналите за купуване на гласове и противодействието им от МВР виждаме почти на ежедневна база. Вътрешният министър е като принципал на МВР. Той е един от хората, които говори в публичното пространство. За някои то може да бъде определено като говорене с компромати. Органите на МВР с цялата си отговорност към закона вършат своята работа и целта е да се намали купения вот, за да бъдат спокойни българските граждани, че вотът им не е изкривен'', заяви Янев.

Прокуратурата съобщи колко са нарушенията на изборния процес до момента

,,Аз ще гласувам, както съм правил през годините. Кой ще спечели, ще определят гражданите. Участието на всеки от нас в демократичното управление на страната е нашата отговорност. Ние предопределяме управленските политики. Това е постоянен процес. Да се надяваме, че ще се направи баланс и да се върви в посока следващият парламент да бъде в състояние да излъчи парламентарно мнозинство, което да излъчи редовно правителство и да бъдем в състояние на политическа, икономическа и социална предвидимост'', допълни той.

За връщането на учениците в клас и тестването

,,Тестването беше щадящият и безопасен начин, че нашите деца ще учат в една сигурна среда. Всички сме убедени, че присъственото обучение е истинското'', на мнение е служебният премиер.

Вече има тестове за всички малки ученици в страната

Той информира, че има достатъчно тестове за всички области в страната, които до края на деня ще бъдат разпределени. Очакват се и още количества. От понеделник училищата, където до момента няма такива тестове, ще могат да започнат присъствено обучение.

До понеделник, най-късно до вторник, ще имаме достатъчно тестове, които ще позволят да се направи план и за връщането на децата 5. до 8. клас, поясни Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

За напрежението около зелените сертификати

,,Краткият или дълъг локдаун е оценен от служебния кабинет като по-лошия вариант. За нас по-мекият вариант е именно зеленият сертификат. Това е временна мярка и цели намаляване възможността за предаване на заразата'', каза Янев.

Вижте какво представлява сертификатът за антитела

По думите му и тестването на децата в училищата, и зеленият сертификат са временни мерки, които ще отпаднат тогава, когато епидемичната ситуация се нормализира и броят на новите случаи започне осезаемо да спада. Той уточни, че още основната цел на зеления сертификат е да се предотврати натоварването на здравната ни система и да предпази здравето и живота на хората.

От началото на сформирането на служебния кабинет сме казали, че не искаме да затваряме държавата по никакъв начин. Локдаунът, освен че е икономически неизгоден и че може да докара отдени икономически субекти след затварянето да не могат да отворят, той се отразява и на личностното общуване. В световен мащаб локдаунът се използва като крайна мярка. Мисля, че мерките към момента дават резултат. През последните дни имаме по голямо число на оздравелите от това на новозаразените, допълни служебният премиер.

Миграционният натиск по границите ни

,,Миграционният натиск е относително постоянен през последния месец и половина. Предприети са мерки, резултати има. Тенденцията е относително да се запазват числата на преминаващите. В момента има съвместна операция, която се изпълнява между МВР и Министерството на отбраната. Около 350 военнослужещи се намират в района на българо-турската и българо-гръцката граница. Част от тях патрулират, а по-голямата част са заети с практически действия по възстановяване на целостта на преградното съоръжение'', поясни Янев.

Бюджетът за догодина

,,Намираме се в такава ситуация, че при липса на редовно правителство и парламент бюджетната процедура на практика не е спазена от гледна точка на сроковете, заложени в закона. Независимо от това служебният кабинет изготвя бюджетната рамка. След изборите, когато бъде сформирано Народното събрание, този проект на бюджет ще бъде внесен'', обясни Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Може ли България да остане без бюджет за 2022?

По думите му това, което служебният кабинет ще предложи, ще бъде достатъчно консервативно и отворено като възможност, така че партиите в парламента да могат да определят приоритетите по отношение на харченето на парите и баланса на бюджета.

На първо място сме предвидили подпомагане на бизнеса и средата за икономическата активност на гражданите, така че да имаме икономически растеж и повече приходи. На второ място да има достатъчно социални мерки и за пенсионерите и социално слабите, уточни Янев.

Служебният кабинет ще предложи и реален бюджет за АПИ.

,,Практиката в предходните години е била такава, че в бюджета на Пътната агенция се е залагала сума, която далеч не е достатъчна за нуждите от пътни ремонти. Грубите сметки показват, че необходимите средства за пътното поддържане за една година е между 1,5-2 милиарда лева на годишна база'', посочи служебният премиер.

Очаквайте подробности!

Последвайте канала на

Владимир Василев
28705 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2021.11.12 | 09:43

7
Браво на ген. Янев! Хунтата трябва да се разкости до край и да се раздаде възмездие върху крадците на българския народ.

2021.11.12 | 14:18

24
Аха, сещам се, ти си безмозъчно тролче от партията на простия

2021.11.12 | 10:29

10
Че ми пръднеш на хуя, копеляк беден!!

2021.11.12 | 12:38

23
КОРУМПИРАН ФАТМАК УРЕДИЛ СИ ТЪПИТЕ ДЕЦА ДА ВЗЕМАТ МИЛИОНИ БЕЗ ДА РАБОТЯТ

2021.11.12 | 10:57

17
За тестването на деца Радев да си остави портрета ще плюят на воля!

2021.11.12 | 11:39

22
Точно, така,да, оплюват, мрасника, юмрук,

2021.11.12 | 11:32

18
Хахаха, а родителите ше му серем в устата:)))

2021.11.12 | 11:36

21
Яне, лъжи, лъжи,и,пак, лъжи, така,нарежда, Радюв, хунтата

2021.11.12 | 11:36

20
За какво занимавате народа с избори и лъжи? Изборите са нагласени и се знае как и какво ще стане. Герб първи , ПП втори но ПП ще направят правителство с бсп и дб.

2021.11.12 | 11:33

19
От кой не става нищо, става военен!!

2021.11.12 | 10:44

16
Децата са си здрави бе Радев-Убиец на деца!!!

2021.11.12 | 10:38

13
Всички политици и лекари замесени в Ковид19 ИЗМАМАТА ще бъдат разследвани и осъдени за съучастие в геноцида спрямо НАРОДА на България!България е свято място и защитено от Бог!

2021.11.12 | 10:43

15
Да от военен съд тъй като това е Война!Само малоумен не го е разбрал

2021.11.12 | 10:42

14
Децата са здрави и това са фалшиви мерки.Сертификата-Терора няма да спре,защото заразените ще нарастват.Тов а ще са ваксинираните.Така е в Европа и вече и децата го разбраха

2021.11.12 | 10:38

12
Всички политици и лекари замесени в Ковид19 ИЗМАМАТА ще бъдат разследвани и осъдени за съучастие в геноцида спрямо НАРОДА на България!България е свято място и защитено от Бог!

Добави коментар

Водещи новини