Асен Личев: Боклукът, който внасяше у нас италианската мафия, вече е в историята

  • 11 ноември 2021 08:53

  • 3432
  • 14
Асен Личев: Боклукът, който внасяше у нас италианската мафия, вече е в историята
© Кадър: БНТ

Безспорно е, че вносът на незаконните отпадъци е спрян и това е едно от постиженията на служебното правителство – че спря да внася боклукът на италианската мафия "Ндрагета". Това заяви в интервю за сутрешния блок на БНТ служебният министър на околната среда и водите Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В.

Министър Личев алармира, че 9 хиляди тона от този боклук се намира на склад на площадката на "Феникс Ресурс" в Плевен, а 280 тона се съхраняват на площадката на ТЕЦ "Бобов дол".

Фирмата ще е задължена да разкара това количество от площадката. Това е смесен отпадък – може или да се изгори, или да се депонира, но вторият вариант е по-добрият, посочи министър Личев.

Той уточни, че с приемането от служебното правителство на Националната програма за управление на отпадъците 2021-2030 е бил забранен вносът на този вид отпадък.

Министър Личев се натъкнал на тонове грешки и документи с тревожно съдържание в МОСВ

По темата с мръсния въздух Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В заяви, че става въпрос за дълговременни проблеми, които е трябвало отдавна да бъдат решени и предупреди, че държавата ни е на прага на санкции от ЕС заради некачествения въздух.

По думите му предишните управляващи не са могли да отстояват националните интереси по този въпрос.

Не искам да обвинявам за всичко общините, защото те са част от държавата. От 1 януари би трябвало да се въведе т.нар. ннискоемисионна зона, но не виждам никъде възможност такава да се направи. В Плана за възстановяване и устойчивост ЕК постави два непреодолими въпроса – кога ще се спрат ТЕЦ-овете с въглища и правосъдната реформа. По отношение на първия въпрос предложихме 2038 г. като някакъв компромисен вариант, обясни служебният министър.

Относно сагата със заседналия кораб "Вера Су" край местността "Яйлата" Асен ЛичевАсен ЛичевАсен Личев е роден през 1952 г. в София. Магистър е по хидрогеология и инженерна геология. В сподели, че главният въпрос е как този кораб, 5-10 хиляди бруто тона, е успял да се блъсне в отвесен български бряг и попита какво щеше да стане, ако бе пълен с тротил.

Около 2 млн. лева е струвала цялата операция по спасяването на кораба "Вера Су"

По думите му страната ни е успяла да предотврати екологична катастрофа, ако самият кораб се беше разцепил на място.

Защото там ударно щяха да се разлеят азотни съединения от порядъка на 2800 тона, които безпорно щяха да увредят местната флора и фауна, както и брега на защитената местност. При катастрофата на кораба със скалите са се образували две пробойни, откъдето много бавно са изтичали разтворени амониеви съединения в морската вода. Сега вече 75 пъти са по-ниски концентрациите, отколкото по време на разтоварването и съвсем са се приближили към нормалните стойности, увери още екоминистърът.

Накрая на въпрос как е успял да преустанови незаконното строителство по морето министър Личев заяви, че е направил всичко, което му позволява законът.

Екоминистърът: Сериозно се заехме с незаконното строителство по Черноморието

Отмених Оценката на въздействието върху околната среда, без която всяко строителство оттук-нататък би било незаконно, посочи той

Последвайте канала на

Владимир Василев
3432 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
радев

2021.11.12 | 08:33

14
тиквата боклука внасяше крадец такъв на евра и злато
????

2021.11.11 | 16:58

13
А, КОГА ще разберем БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ, която го е ПРИЕМАЛА КОЯ е?!

2021.11.11 | 13:12

12
О, аз пък помня, че го спряха още докато банкянския тулуп беше на власт, а червените тогава родихте багер - били безпочвени обвинения към честни бизнесмени спонсори на комунистите и за това ги тормозели. За малоумни ли ни имате? Да не помним и една година?

2021.11.11 | 13:09

11
Ъъъъ... върнахте боклука в Италия ли? Или просто сте го зарили и вече няма да говорим за това никога повече? Нищо не сте свършили! Някой с присъда има ли? Само задържани, които после ще съдят държавата и ще изкарат още пари от нашите данъци? Хвалипръцко такъв, като всички политици. Само замазвате нещата и след вас и потоп.

2021.11.11 | 13:09

10
Ъъъъ... върнахте боклука в Италия ли? Или просто сте го зарили и вече няма да говорим за това никога повече? Нищо не сте свършили! Някой с присъда има ли? Само задържани, които после ще съдят държавата и ще изкарат още пари от нашите данъци? Хвалипръцко такъв, като всички политици. Само замазвате нещата и след вас и потоп.
малка корекция

2021.11.11 | 11:44

9
Не го внасяше "италианската мафия", внасяше го българската.
Браво!

2021.11.11 | 11:42

8
Най-накрая си признаха,че те са мафията(червените бо*луци). Бобокови на съд за отравяне на българската природа. За това Зеленото чорапче организира протестите! За 7 месеца ни унищожиха,стотици българи умират всеки ден,цени и инфлация са убийствени! Вън от майка България червени гниди!!!
бай Гошо

2021.11.11 | 11:36

7
Е нали точно Румен Радев въртеше бизнеса с италянски буклук. Защо му го спирате?
Новини.бг - медиен кенеф

2021.11.11 | 09:31

2
Новините ги измисля полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.
ЖалкиНищожества

2021.11.11 | 11:13

6
Да,но боклукът в парламента си е все същия и все там от 32г. насам .
A синия боклук

2021.11.11 | 09:32

3
кога?
ТОМА БИКОВ

2021.11.11 | 10:41

5
"Бoриcoв нe e диктaтoр. Тoй e кaрикaтурa нa диктaтoр. Втoрoтo нe e пo-мaлкo врeднo oт първoтo. Тoзи чoвeк дoтoлкoвa cи e пoвярвaл, чe e зaбрaвил кoй e и oт къдe идвa. Пo-лoшoтo e, чe cякaш и ниe зaпoчвaмe дa зaбрaвямe…Oбeщaвaм ви, чe щe нaпрaвя кaквoтo зaвиcи oт мeн Бoйкo Бoриcoв, никoгa пoвeчe дa нe ceднe в крecлoтo нa миниcтър-прeдceдaтeля“.

Добави коментар

Водещи новини