Бойко Рашков: За оградата по границата с Турция са отпуснати два пъти по-малко пари, отколкото струва къщата на един човек в Барселона

  • 04 ноември 2021 16:34

  • 5716
  • 124
Бойко Рашков: За оградата по границата с Турция са отпуснати два пъти по-малко пари, отколкото струва къщата на един човек в Барселона
© Министерство на отбраната

Мигрантският натиск в момента не е по-съществено различен, отколкото от месец-два насам. Няма нещо притеснително, не сме изправени пред натиск, който да тревожи особено много. Това съобщи вътрешният министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския на "зелената" граница с Турция до свиленградското село Сладун. Той и министърът на отбраната Георги Панайотов инспектираха днес възстановяването на компрометиран участък от оградата с югоизточната ни съседка на река Фишера.

Справяме се с мигрантската криза. Домовете, с които държавата разполага за настаняване на успелите да проникнат в страната ни, са достатъчни, въпреки че има леко завишение на броя на настанените в тях, но все още има капацитет, увери Рашков.

На въпрос за ситуацията в съседна Турция той отговори, че е известно, че в Турция също продължава да се изгражда ограда и се взимат съответните мерки за недопускане на мигранти от Афганистан. Рашков уточни, че имаме добра комуникация с турските гранични власти, а той самият е провел няколко разговора с турския си колега, който е дал уверение, че се прави необходимото да не бъдат допуснати огромни маси от мигранти към нашите граници.

Пробивите по възпрепятстващото съоръжение са от години, когато стопани са били областните администрации на Бургас, Хасково и Ямбол, посочи Рашков. Той каза че е странно как може да се изостави толкова скъпо съоръжение и припомни, че парламентът е гласувал 5 милиона лева за ремонта. Пет милиона лева, което е два пъти по-евтино отколкото струва къщата на един човек в Барселона, подчерта вътрешният министър.

Панайотов и Рашков инспектират оградата по границата с Турция

Това е пример не как се усвояват средства, а как се върши работа, коментира министърът на отбраната Георги Панайотов. Той увери, че започната работа ще бъде свършена без никакви злоупотреби и гешефти, и защото това е обект на националната сигурност.

На Сухопътните войски са възложени неотложните ремонтно-възстановителни дейности на инженерното съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница и прилежащия път. Те се извършват по съвместен план, изготвен от Главна дирекция "Гранична полиция" и Командването на Сухопътните войски. В изпълнение на плана от 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 специализирани машини започнаха работа по възстановяването на целостта на съоръжението в района.

Министърът на отбраната Георги Панайотов и министърът на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския бяха категорични, че именно възлагането на ремонтните дейности на военнослужещите е гаранция, че с отпуснатите средства няма да бъде злоупотребено. Посредством координацията между двете министерства не просто се усвояват средства, а се върши работа. Съоръжението се възстановява, без каквато и да е възможност за злоупотреби. Имаме работа и ще си я свършим, категоричен бе министър Георги Панайотов.

Той  припомни, че от 1 ноември в помощ на дейностите по охрана на държавната граница се включиха над 350 военнослужещи от Сухопътните войски с над 40 единици специализирана техника. Министърът на вътрешните работи обясни, че е поискана помощ от Министерството на отбраната, тъй като голяма част от  капацитета на жандармерията ще бъде ангажиран с обезпечаване на охраната на изборните книжа и машини.

Ще продължим разследването на множеството случаи на купуване и продаване на гласове. Не само реализираните сега, преди изборите случаи, а и тези, към които ще се пристъпи към реализация и след вота. Това каза вътрешният министър Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския на българо-турската граница до свиленградското село Сладун. Изявлението бе по повод днешната акция срещу търговията за вота в Симеоновград.

Рашков изброи още няколко случая в област Хасково, по които органите на реда работят. Общото, което обединява тези случаи е, че става дума за купуване на гласове в полза на партия ГЕРБ, изтъкна Рашков. Защото тази партия се опитва чрез престъпна дейност да се върне във властта, заяви вътрешният министър.

На журналистически въпрос за задържаните около строежа на магистрала "Хемус" Рашков посочи, че става дума за стотици милиони отклонени бюджетни средства, така че въпросът какво са направили задържаните бил излишен. Има и строител със скрита самоличност, добави Рашков и обеща още любопитни подробности на пресконференция утре.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5716 124

Свързани новини

Коментари 124

Добави коментар
aaa

2021.11.05 | 10:17

124
Ми отпусни 10 милиона бе Рашков, нали си министър.
✞❤Бай Пешо с ладата❤

2021.11.04 | 21:54

123
Вместо вместо анти-болшевишка и анти-милиционерска революция, и борба за свобода на барикадите, БГ-овцете избират да гласуват за убийците си, да се оставят да ги набодат с вещерската отвара-скоросмъртница, и да си умират вкъщи, като подли санирани доносници-предатели-комунисти и подли-гнусни-домоуправители без история. Заслужавате си съдбата ДЕБИЛИИИИИИИИИИИИИ!
¸¸¸.Борислава Йовчева.¸¸¸

2021.11.04 | 21:53

122
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
✈Пeтя от Aвиooтряда✈

2021.11.04 | 21:51

121
Кoлкo-стoтин мoмичeтa e изнacилил, Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец?! Кoй щe гo пoпитa, КOЙ!
✌Eкaтeринa Зaxaриeвa✌

2021.11.04 | 21:51

120
Кoлкo-xиляди мoмичeтa е oтвлякъл и прoдaл в рoбcтво пo цeлият cвят, Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец?! Кoй щe гo пoпитa, КOЙ!
☭CAТAНA☭

2021.11.04 | 21:50

119
Koлкo чoвeка ЛИЧНO е yбил Бoкo-Kaнибaла-Българоубиец, и кoлкo човека e yбил ПРAЩAЙКИ им джeлaти от УБO и БOП. Кoй щe гo пoпитa, КOЙ!
☠Мордор унищожителя на сводници☠

2021.11.04 | 21:45

118
На всеки сводник, капсул-детонатор в гъзъ, на всяка сводница, тротилова шашка в минджътъ!!!☞Кaзaх.☜
Юлиaнa

2021.11.04 | 21:43

117
Нямa пo-дoлна и ниcша твaр на тoзи cвят oт дoнoсникa и дoнoсницaта! KУPВИTE са в ДAНC!
Червена шапчица АРМАТКА

2021.11.04 | 21:42

116
Пък Лозан Панов навремето с измама се е скатал от казармата, също като Волен-Долен! Волен-Долен се направил на кьорав и така се скатал от казармата! Ултракомунистът-русофилистик Волен Сидеров има криминално досие под № 4535 от 1 юни 1984 г.!
Гюлчeн до Таню Войвода

2021.11.04 | 21:41

115
Факт! Цъфтан-Крадеца е целия в лайна от главата до петите. Понеже е бавно развиващ той няма чувство за срам. Тези които влизат в неговата партия са се наточили да крадат с гъза си. Циганина Цецо Наглецо е захлебил по три направления и за Ролекс, и за апартаменти. 1.От фондация Ханс Зайдел. 2.От обществените поръчки дадени на конвеир на Петър Христов от Горна Оряховица. 3.От кръсникът си строителен предприемач печелил и строителни петна и санирания! Цецо-Крадеца и Боко-българоубиеца са инструмента на световното жидо-хазарско задкулисие, за унищожението на българският народ. Жидовете искат територията България, но без народа. Жалко, че санираните БГ-дебили немогат да го проумеят, и ще умрат по домовете си набодени с вакси-отровите!

Добави коментар

Водещи новини