Йотова в Пазарджик: Имаме средства, но не успяваме да ги завъртим в икономиката така, че да създават добавена стойност

  • 02 ноември 2021 12:12

  • 1169
  • 15
Йотова в Пазарджик: Имаме средства, но не успяваме да ги завъртим в икономиката така, че да създават добавена стойност
© Прессекретариата на президентството

България има достатъчно финансови ресурси, но те не се разпределят правилно. Около това мнение се обединиха вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и членове на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. „Имаме средства, но не успяваме да ги завъртим в икономиката така, че да създават добавена стойност. Националното ни богатство е съсредоточено в ръцете на малцина“, посочи Йотова. Тя даде за пример неотдавнашните разкрития в Българската банка за развитие.

Честите законодателни промени, които не подобряват качеството на законодателството, и липсата на оценка на неговото въздействие вицепрезидентът посочи като основна пречка както за българския бизнес, така и за чуждестранните инвеститори. „Лобизмът и корупцията са заложени в законодателството“, заяви Йотова.

Вицепрезидентът Йотова откри в Пазарджик бюст-паметник на проф. Христина Вучева

„Връщането на държавността означава еднакви правила и закони за всички, уважение и доверие в институциите, възстановяване на разтрогнатите обществени отношения“, изтъкна вицепрезидентът.

Като ключови проблеми пред България тя открои огромните регионални дисбаланси. „Основният финансов ресурс на държавата се съсредоточава в няколко големи града и в страната се оформят две действителности – на развитието и на липсата на перспектива“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и посочи, че България е със запазено последно място в негативните класации в Европейския съюз с най-много работещи бедни и млади хора, които нито учат, нито работят.

Вицепрезидентът изрази увереност, че Планът за възстановяване и устойчивост ще промени порочната философия за усвояване на европейските средства. „Вярвам, че заложените в плана проекти ще успеят да създадат устойчиво развитие“, отбеляза Йотова.

Тема на разговора беше и крайното разделение в обществото по отношение на ограничителните мерки, наложени заради пандемията. Вицепрезидентът е убедена, че властите ще успеят да постигнат трудния баланс между запазване живота и здравето на хората и функционирането на бизнеса.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1169 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Умник Гюро

2021.11.03 | 12:44

15
Рижава комунистическа Коледна свиня.

2021.11.02 | 13:36

7
Бойко Борисов няма алтернатива и е водещ политик по рейтинг. ГЕРБ вече води с над 5% пред останалите боричкащи се за второто и третото място политически субекти.Това е тъжният резултат от „юмручният план“ на президента Румен Радев. Обитателят на Дондуков 2 ни призова от Шипка да бъдем смели. Бъдете смели, ни подканваше и Черепа. Това е съвпадение, разбира се. Ако наистина искаме да сме смели, предлагам да пратим революционерите в почивка след предстоящите предсрочни избори. Там, извън парламента, да се уточняват кой е по-велик. И кой какво осребри от революцията. Време е да се върнем към нормалността в политиката. Мутри и чалгари - ВЪН
gogo

2021.11.03 | 06:49

14
Pulni gluposti
ЕЛЕКТPА

2021.11.02 | 22:51

13
Идиотова разбира толкова от икономика, колкото някой капиталист от комунизъм...
Българоубиеца Радев

2021.11.02 | 21:01

12
Четох днес пост на Николай Бареков КОЙТО МЕ ПОТРЕСЕ - А ТОЙ ОБИКНОВЕННО Е МНОГО ДОБРЕ ИНФОРМИРАН ЗА МРЪСОТИИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ - в който той казва, че вече над 1000 машини са настроени да изкривяват изборните резултати с 10% в полза на Радев, Киро Фалшификатора и любовницата на Спецов - Асен Василев, Мазника Христо Иванов - Дългоноско и Мая Чушкопека. ЗА ТОВА ЯВНО СЕ РАЗНЕСЕ ТОВА КВИЧЕНЕ ОТ ТЯХНА СТРАНА ПРОТИВ БРОЕНЕТО НА РАЗПИСКИТЕ И СРАВНЯВАНЕТО ИМ С ПРОТОКОЛИТЕ ОТ МАШИНИТЕ. ТОВА ДА ВИ НАПОМНЯ ЗА КОСТИНБРОДСКАТА ПОМИЯ ЗАБЪРКАНА ОТ МАЯ МАНОЛОВА? СЕГА ОБАЧЕ ИМАМЕ ХАРВАРДСКИ ВЪЗПИТАНИЦИ СЪС СЪВРЕМЕННО МИСЛЕНЕ. ЗА ТЯХ КОСТИНБРОДСКАТА АФЕРА Е ПРИМИТИВИЗЪМ ХАРАКЩТЕРЕН ЗА ПРИМИТИВНИЯ УМ НА МАНОЛОВА - СЕГА ВРЕМЕТО Е ДИГИТАЛНО И ИЗБОРНИТЕ ИЗМАМИ СА ДИГИТАЛНИ. ВСИЧКО С ВРЕМЕТО СИ - КАКТО СЕ КАЗВА. АЗ ОБАЧЕ СИ СПОМНЯМ ЕДНА РИМСКА ПОГОВОРКА - О, ВРЕМЕНА, О НРАВИ. ТОВА ЛИ Е НОВИЯ МОРАЛ НА ПОЧТЕННИТЕ ПИТАМ АЗ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ.

2021.11.02 | 21:01

11
Уважаеми г-н Гешев, Кога ще се самосезирате относно публикацията на Николай Бареков, че вече над 1000 машини са програмирани да изкривяват изборния резуртат с 10% в полза на Радев, Продължаваме Подмяната, Де Бъ, ИТН и мутрите на Манолова и да наредите пълна проверка на машините? ИМАТЕ ЛИ ТОПКИ Г-Н ГЕШЕВ ДА СЕ ИЗПРАВИТЕ СРЕЩУ ФАЛШИФИКАТОРИТЕ ИЛИ ПРОСТО ВИ СЛУЖАТ САМО ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С ДЖОБЕН ТЕНИС ЕЙ ТАКА ЗА УБИВАНЕ НА ВРЕМЕТО? АКО НЯМАШ - МАЙ ПРАВИЛНО ТИ ИСКАТ ОСТАВКАТА.
Не успявате

2021.11.02 | 16:04

10
да ги "завъртите в икономиката"щото не ги оставяте да стигнат до нея а просто си ги поделяте ....както спряхте магистралите.
Не успявате

2021.11.02 | 16:03

9
да ги "завъртите в икономиката"щото не ги оставяте да стигнат до нея а просто си ги поделяте ....
Не успявате

2021.11.02 | 16:03

8
да ги "завъртите в икономиката"щото не ги оставяте да стигнат до нея а просто си ги поделяте ....

2021.11.02 | 13:20

6
Онзи ден Шиши пусна бомбата: чрез Пристанище Варна Радев в получил 60 млн $ от руснаците за да лобира за техни банки. Шиши сложи Радев на пържолника... Ще имаме президент ударен от закона Магнитски... Радев, Радев, за Грипените и 5те милиона, може и да те помилват, ама за 60те милиона от руснаците, които получи през Пристанище Варна... Руснаците не са цивилизовани като шведите../Кьовеши получи папка от Гешев с документи и на есен Радево-Божковото правителство, начело с Радев по затворите.

2021.11.02 | 13:19

5
М.у.н.ч.о защо не слезе при протеститащите работници и да размаха отново юмруче? Или му стиска да излиза само при платените башибозуци на Ч.е.р.е.п.а? Хайде де - слез при гладните, ограбени от служебното ти правителство отрудени хора. Или се гнусиш от тях или те е страх. Хайде да кажеш за безбожните цени на тока, на бензина, лекарствата, храните. Кажи защо ваксинацията е на последно място в света и защо смъртноста е най висока? Има много въпроси на които ще ти се наложи да отговаряш като ти изтече имунитета след 14.11.2021 г.

Добави коментар

Водещи новини