Министър Донев утвърди заповед за определяне на коефициента на трудов травматизъм по икономически дейности за 2022 г.

  • 29 октомври 2021 17:08

  • 882
  • 2
Министър Донев утвърди заповед за определяне на коефициента на трудов травматизъм по икономически дейности за 2022 г.
© Булфото (архив)

Министърът на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. утвърди Заповед за определяне на коефициент на трудов травматизъм по икономически дейности, който ще се прилага през 2022 г., съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

Съгласно Закона за здравословни и безопасни условия на труд работодателите са длъжни да застраховат изцяло за своя сметка работниците и служителите, които извършват работа, при която съществува опасност за живота и здравето им. Тази мярка е задължителна за предприятията в икономическите дейности, в които рискът от трудова злополука е равен или по-висок от средния за страната.

Застраховка "Трудова злополука" покрива рисковете смърт, трайно намалена работоспособност и временна неработоспособност вследствие на трудова злополука.

Задължението за застраховане не се отнася за работещите, които работят в администрацията на предприятието, или изпълняват задачи, които са спомагателни и не са в пряка връзка с основната му дейност.

Министър Донев с важна информация за добавките от 120 лева към пенсиите

Последвайте канала на

Константин Тодоров
882 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
евгени тодоров

2021.11.01 | 15:32

2
ами публикувайте заповедта най после
Мери

2021.10.29 | 17:38

1
Този излъга много. Няма никакво изискване или заповед в държавните ведомства и МО и др. всички да имат зелен сертификат. Пълно е с работещи без ваксини и без да са преболедували.

Добави коментар

Водещи новини