Проф. Анастас Герджиков след решението на КС: Недопустимо е президентът да нарушава Конституцията

  • 27 октомври 2021 12:33

  • 4244
  • 68
Проф. Анастас Герджиков след решението на КС: Недопустимо е президентът да нарушава Конституцията
© Булфото

Кандидатът за президент Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни критикува действията на Румен Радев по казуса с Кирил Петков, и посочи, че действащият държавен глава е бил наясно с двойното му гражданство. Проф. Герджиков коментира темата, след като днес Конституционният съд се произнесе по делото и обяви за противоконституционен указа на Румен Радев в частта, с която Кирил Петков е назначен за служебен министър на икономиката.

“Абсолютно недопустимо е българският президент да нарушава Конституцията. Нямаше да има проблем, ако г-н Радев беше казал, че е бил подведен и че не е знаел за двойното гражданство на Кирил Петков. Но той още в началото потвърди, че е бил наясно със случая, обаче смята, че не трябва да се гледа формално на конституционните разпоредби. Как българските граждани да вярват, че имаме върховенство на правото и че никой не е над закона, когато българският президент не смята за нужно да спазва основния закон на страната - Конституцията на България?“, посочи Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни.

Конституционният съд се произнесе за указа за назначаването на Кирил Петков

Според кандидата за президент, след произнасянето на Конституционния съд, Румен Радев дължи на обществото още един отговор за действията си – този защо е нарушил основния закон на страната, като е назначил Кирил Петков за служебен министър, въпреки двойното му гражданство.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
4244 68

Свързани новини

Коментари 68

Добави коментар
ШИБАМ CBИHЯТА ПЕЕВСКИ

2021.10.27 | 15:49

68
Каза ли Ви Борисов защо той не се кандидатира за държавен глава след като постоянно твърди, че сегашният президент Радев е разединител на нацията, а той (Борисов) обединител?
ШИБАМ CBИHЯТА ПЕЕВСКИ

2021.10.27 | 15:49

67
Кога бе срещата с бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, на която той Ви отправи поканата за номинация?
ШИБАМ CBИHЯТА ПЕЕВСКИ

2021.10.27 | 15:48

66
Кой Ви покани за кандидат-президент, след като т.нар. инициативен комитет все още не е сформиран и реално няма такъв?

2021.10.27 | 15:48

65
След решението на Конституционния съд има само две възможни хипотези за Радев! 1. Знаел е за двойното гражданство на К. Петков и въпреки това престъпно го е назначил за министър, нарушавайки Конституцията и законите на страната. /най-вероятна хипотеза/ 2. Проявил е престъпна небрежност и въпреки, че е могъл, не е извършил необходимата обстоятелствена проверка за гражданския статут на Петков! И в двата случая не е за президентството, а за затвора!

2021.10.27 | 15:47

64
Welcome, импийчмънт ! чл. 103 на Конституцията : (1) Президентът и вицепрезидента не носят отговорност за действията , извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията . (2) Обвинението се повдига по предложение най-малко една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание , ако повече от две трети от народните представители са гласували за това. (3) Конституционния съд разглежда обвибебието срещу президента или вицепрезидента в едномесечен срок от внасянето на обвинението . Ако бъде установено , че президент или вицепрезидент са извършили държавна измяна или са нарушили Конституцията правомощиятя им се прекратяват ! П.С. Да не забравяме, че този импийчмънт зависи от нашия глас на Парламентарните Избори ! ГЛАСУВАЙТЕ за ГЕРБ и дайте шанс на радеФ да е пионер в жанра !
Радев е страхливец

2021.10.27 | 14:39

54
Професоре - как този ограничен и тесногръд фе.лд.фе.б.е.л ще де.ат.ир.а с Вас? За това се иска интелект а не само да си назубриш речите писани от Д.е.с.а. Ами ако му зададете неудобен въпрос - как ще отговори като не е назубрил отговора? Действително Фигуранта дължи много отговори на много неудобни въпроси за това панически бяга от д.е.б.а.т. Защото всички ще видят що за недоразумение ни е президент.
Хаааахаха

2021.10.27 | 15:23

63
Професор???,какъв професор бати шушомингата,кукла на конци поредна
ШИБАМ CBИHЯТА ПЕЕВСКИ

2021.10.27 | 15:22

61
Я кажи, кypво тypcка, ти протестира ли срещу свинята Пеевски през 2013?
ИСТИНАТА

2021.10.27 | 15:23

62
Добре де, а ДОПУСТИМО ли е, КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТ да се СТРАХУВА да даде КОМЕНТАР на ВЪПРОСИ за: НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,......... и т. н.,........... и т. н., за РАЗКРИТИЯТА и ПРОДЪЛЖАВАЩИТЕ РАЗКРИТИЯ за "управлението" на ОПГ "герб" от МИНИСТЪРА-"ЧУЖДЕНЕЦ" и неговият ЕКИП, "Другарю" Герджиков????
✞❤Бай Пешо с ладата❤

2021.10.27 | 14:56

60
Свободата умира безвъзвратно по света, ЦИГАНИНА-КАНИБАЛ Боко-Българоубиеца унищожава българският народ и развъжда циганите, а доносническо-милиционерското генетично увредено БГ-племе, гледа само как да прецака съседа си, да пише доноси, да му обере апартамента, или да си присвои гаража му! Деведесет процента в Концлагер България-Циганистан са генетично и кармично увредени САНИРАНИ-УРОДИ-ДЕБИЛИ, подли и долни нисши твари-подчовеци, и санирани-домоуправители-мошеници, от които, Дай-Боже да ни отърве вещерската вакси-отвара от спринцовката на джелатите в бели престилки.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Амин.
☠.¸¸¸.Натали Трифонова.¸¸¸.☠

2021.10.27 | 14:53

59
☠.¸¸¸.Гробове и КОВЧЕЗИ за българоубийците Бойко Борисов, Соломон Паси, Олга Сотирова, Стойчо Кацаров, Ангел Кунчев, Радан Кънев, Николай Василев, Тодор Кантарджиев, Христо Хинков, Красимир Гигов, Богдан Петрунов, Николай Витанов, Радостина Александрова, Трифон Вълков, Димитър Петров, Мира Кожухарова, Лъчезар Томов, Мария Стаевска, Георги Момеков, Любомира Гломб, Костадин Ангелов, Мирослав Севлиевски, Георги Михайлов.¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
♠Драгyнoв♠

2021.10.27 | 14:51

58
♣Сатаната-Боко-Канибала доброволно няма да си иде от власта, останаха ли МЪЖЕ с ТОПКИ в България?!♣

Добави коментар

Водещи новини