МВнР поздрави международните партньори на България по повод Деня на Обединените нации

  • 25 октомври 2021 13:40

  • 235
  • 1
МВнР поздрави международните партньори на България по повод Деня на Обединените нации
© МВнР

Министерството на външните работи поздрави ООН и международните партньори на България по повод Деня на Обединените нации със специална анимация, която освети сградата на МВнР в нощта на 24 срещу 25 октомври 2021 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

България твърдо подкрепя световната организация като символ на основания на правила мултилатерализъм и като глобален морален лидер в овладяването на съвременните предизвикателства в XXI век, посочват от ведомството.

Анимацията, осветила фасадата на МВнР, изобразява знамето на България и флага на ООН.

С Деня на Обединените нации, който се чества на 24 октомври, тази година отбелязахме 76-ата годишнина от влизането в сила на Хартата на ООН. Преди 50 г. Общото събрание на ООН обяви с резолюция Деня на Обединените нации за международен празник и препоръча той да се чества като официален празник от всички държави-членки на ООН. Денят е посветен на разясняване и популяризиране  на целите и постиженията на ООН.

МВнР евакуира български гражданин от Афганистан

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
235 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.10.25 | 14:29

1
Ще видите скоро от ООН какво са ни подготвили! Сатанинският план е в действие и май няма сила на света, която да го спре, заедно със СЗО и всички останали съкращения покрай тях!

Добави коментар

Водещи новини