Плевнелиев: Държавният глава не управлява. Той представлява единството на нацията

  • 25 октомври 2021 09:53

  • 1285
  • 13
Плевнелиев: Държавният глава не управлява. Той представлява единството на нацията
© Bulphoto/архив

Президентът Росен Плевнелиев говори пред Bulgaria ON AIR  за политическите битки в предстоящите парламентарни и президентски избори.

"Много е важно да познаваме Конституцията, защото тя е правена от едни големи държавници, ползвала е най-доброто от опита на демократичните държави. Вярвам, че Конституцията на България е здравата основа, на която да стъпим. Разбира се и върховенството на закона", посочи президентът Росен Плевнелиев

Той е категоричен, че не можем да бъдем свободни в хаоса. Нужни са правила и ред, изтъкна президентът.

"Държавният глава представлява, но не управлява държавата. Той представлява всички. Той е президент, който представлява единството на нацията в нейните различния", уточни Плевнелиев.

"Във вътрешнополитически план трябва да бъде символ на стабилност, на надграждане, на дългосрочните приоритети, на институции, на правила. Искрено се надявам, че хората ще гласуват на следващите избори проактивно. Ще се замислят и ще гласуват за този, който може да надгради демократични институции и може да представлява всички нас", посочи Плевнелиев.

Президентът си спомни и за времето, в което е започнал бизнес в Германия.

"Отидох в Германия по скъсани дънки, нямах пари. Видях едни работещи институции. Видях как и на най-бедния и странния човек може да се помогне. Започнах собствен бизнес. Между Европа и САЩ има много пукнатини. Притеснен съм, че евро-атлантическият съюз не е това, което беше", подчерта Плевнелиев.

Държавният глава смята, че икономиката е в основата на успеха на обикновения човек, на нашата перспектива за просперитет и развитие.

"САЩ и Германия искат една успешна България. Ние сме потопени, нямаме план. Направете това, което правят германците. Да, народът вкара 6 политически партии в парламента. Какво правят те? Всяка една от тях търси диалога с другите", каза Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Президентът изтъкна, че има много смислени неща, които могат да бъдат свършат, вместо да се "разделяме, цепим и борим един срещу друг".

Росен Плевнелиев сподели какво се изисква да направи Борисов, за да укрепи ГЕРБ

Последвайте канала на

Десислава Станева
1285 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
✞❤Бай Пешо с ладата❤

2021.10.25 | 16:22

13
Свободата умира безвъзвратно по света, ЦИГАНИНА-КАНИБАЛ Боко-Българоубиеца унищожава българският народ и развъжда циганите, а доносническо-милиционерското генетично увредено БГ-племе, гледа само как да прецака съседа си, да пише доноси, да му обере апартамента, или да си присвои гаража му! Деведесет процента в Концлагер България-Циганистан са генетично и кармично увредени САНИРАНИ-УРОДИ-ДЕБИЛИ, подли и долни нисши твари-подчовеци, и санирани-домоуправители-мошеници, от които, Дай-Боже да ни отърве вещерската вакси-отвара от спринцовката на джелатите в бели престилки.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Амин.
¸¸¸.Борислава Йовчева.¸¸¸

2021.10.25 | 16:21

12
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
Бай Петър надзирателя от Затвора в Панкрац

2021.10.25 | 16:19

11
По закона за администрацията чл.14, ал. 4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. Борисов излежава осем месеца в затвора в Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. Очевадно е, че за световното юдо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. Диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка!
Иван Иванов

2021.10.25 | 11:59

10
Скрий се и не се показвай повече.
ФАШИСТИТЕ НА РАДЕВ

2021.10.25 | 10:45

5
ВСИЧКИ ВАКСИНИ НА ПФАЙЗЕР СА С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ. ФАШИСТА СТОЙЧО КАЦАРОВ СИ ПРАВИ ЧУДОВИЩЕН ЕКСПЕРИМЕНТ С НАС КАТО НИ ВАКСИНИРА С ТЯХ ЗА ДА ПОКАЖАТ НА БРЮКСЕЛ КОЛКО СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА НАРОДА И КОЛКО СА ОПЕРАТИВНИ.. ТОВА Е РАВНОСИЛНО НА УБИЙСТВО НА ХОРА КОИТО СА СЕ ДОВЕРИЛИ НА СИСТЕМАТА УПРАВЛЯВАНА ОТ ТОЗИ ДОКТОР МЕНГЕЛЕ И ГЕСТАПОВЕЦА РАДЕВ.
КоР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

2021.10.25 | 10:54

9
ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ☭, ПОЖАРНИКАРa "БУДА" ОТ БКП-2 "ГEйРБ и ЧУК" ☭ ИЗТЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС, ФЕНОВЕТЕ МУ..... СВИКВАЙ... МУ-ХА-ХА
Джаф :)

2021.10.25 | 10:53

7
Джаф-джаф :)

2021.10.25 | 10:52

6
Тая пyтка пак ѝ смърди устата... Я една циганска и един чембер бързо.

2021.10.25 | 10:53

8
за пари... явно е6анова му е изяла спестяванията вече.
симеон дянков

2021.10.25 | 10:23

4
Деса го пусна да си орепикае територия, а я го виж тоя мишок къде се изхожда.

2021.10.25 | 10:18

3
А и , като си толкова умен и кадърен, защо не се кандидатира за президент?
Wow

2021.10.25 | 10:07

2
D**ba i smeshniq chehal. Skrii se be carvul prost!

2021.10.25 | 10:03

1
Мишок

Добави коментар

Водещи новини